Nieuws

2019

18 mei 2019, Concert met DMK. Het jaarlijkse concert van Dodewaards Mannenkoor in sporthal ‘de Eng’. Dit keer samen met Kunst na Arbeid. Natuurlijk zong het DMK haar eigen programma, maar ook een aantal stukken samen met KnA. Na afloop heel veel positieve reacties ontvangen. Al met al weer een gezellige avond met onze vrienden van het Dodewaards Mannenkoor.

14 mei 2019, Cheque Rabobank. Vanavond heeft Rabobank West-Betuwe de uitslag bekend gemaakt van de sponsoractie Aandeel in de Betuwe. Ook dit jaar is er veel op ons project gestemd. In totaal zijn er 54 stemmen op Kunst na Arbeid uitgebracht. Dat betekent dat we dit jaar een cheque t.w.v. 1.302,46 euro overhandigd hebben gekregen. In één woord: geweldig. Iedereen die op ons heeft gestemd: BEDANKT!

4 mei 2019, Waaljutten. Het weer was dit jaar wat wisselend. Zon, regen, wind en zelfs een paar hagelbuien. Maar dat heeft onze Waaljutters niet tegen gehouden om weer zwerfvuil te verzamelen langs de Waal. Iedereen bedankt die heeft meegeholpen!

27 april 2019, Koningsdag. Veilig in de grote tent op het Dorpsplein hebben we koningsdag gevierd. Zoals ieder jaar in de vorm van een aubade, samen met het Dodewaards Mannenkoor en Amicitia. Uit angst voor de regen was de publieke belangstelling wat minder als andere jaren. Kunst na Arbeid heeft Dodewaard weer laten horen wat we kunnen. Ons solo stuk BZN Forever was een groot succes.

19 april 2019, Nieuwe sponsor. Eind maart heeft Aqua-Excellent uit Dodewaard kenbaar gemaakt dat ze onze vereniging wilt steunen. Als je schoonmaakmiddelen zoekt voor je spa of zwembad, dan kun je terecht bij Aqua-Excellent. Kijk voor meer informatie op de website:

www.aqua-excellent.com

14 april 2019, Paas-draaiavond. Zaterdag 13 april 2019 de jaarlijkse paas-draaiavond van Kunst na Arbeid. Ook dit keer waren er weer mooie prijzen te winnen. En ook veel prijzen. Iedere ronde waren er minimaal 9 prijzen. Door de goede opkomst werden de lootjes snel verkocht. En iedereen heeft wel wat gewonnen. Iedereen die meegeholpen heeft of aanwezig was om lootjes te kopen, namens KnA BEDANKT!

7 april 2019, Jeugduitje naar Toverland. Zaterdag 6 april is de jeugd van Kunst na Arbeid naar Toverland geweest voor het jaarlijkse jeugduitje. “gaaf”, “cool”, “superleuk”, zomaar wat kreten van de kinderen die mee zijn geweest. Gelukkig zat het weer ook mee, dus een mooie dag.

23 maart 2019, Muziektent staat weer op zijn plek. De lente is aangebroken en daarmee is het tijd om de muziektent weer op te bouwen. Zoals ieder jaar hebben de vrijwilligers van het Dodewaards Mannenkoor en muziekvereniging Kunst na Arbeid het klusje weer geklaard.

22 maart 2019, Nieuwe sponsor. Verzekeraar Prima voor Elkaar uit Ochten heeft zich aan Kunst na Arbeid verbonden als sponsor. In ieder geval voor dit jaar en ook voor volgend jaar. Dus heb je een verzekering nodig? Informeer dan eens bij Prima voor Elkaar uit Ochten.

22 maart 2019, Rabobank leden mogen weer stemmen. Vanaf 1 tot en met 21 april kunnen de leden van Rabobank West-Betuwe hun stem weer uitbrengen op hun favoriete vereniging of project. Kunst na Arbeid doet ook weer mee. Dus breng je stem uit op Kunst na Arbeid. Iedere stem is geld waard!

20 maart 2019, Datum Waaljutten verzet. Wegens het hoge water heeft de gemeente de datum voor het Waaljutten verzet naar zaterdag 4 mei.

8 maart 2019, KnA gaat weer Waaljutten. Van de gemeente hebben we doorgekregen dat Kunst na Arbeid ook dit jaar weer mag meedoen met het Waaljutten. Dit keer zal de eerste dag plaatsvinden op zaterdag 30 maart. De tijd en de locatie waar we starten is nog niet bekend. Wie mee wil doen kan zich via de mail aanmelden (zie onze contactgegevens).

2 februari 2019, Ledenvergadering. Donderdag 31 januari werd de ledenvergadering van Kunst na Arbeid gehouden. Jong en oud was aanwezig. De agenda werd vlot afgewerkt. In het algemeen verslag werd een overzicht gegeven wat we allemaal hebben gedaan in 2018. Dat was best veel! Ook de financiële kant van de vereniging staat er goed voor. De vereniging bloeit. En dat is ook te merken aan de hoeveelheid jeugdige leden in het orkest. Dus we zijn met zijn allen goed bezig. Gelukkig wilde Ben en Corrine ook weer verder als bestuurslid. Onder het genot van een hapje (bedankt Joanne) en een drankje werd de vergadering om 21.30 uur gesloten.

20 januari 2019, Muzieklessen. Woensdag 16 januari zijn 11 kinderen begonnen met de muzieklessen. Deze kinderen hebben na de Blazersbende  2018 aangegeven verder te willen gaan met muziekles. Daar zijn wij als Kunst na Arbeid natuurlijk heel erg blij mee. Er zijn 2 kinderen die bugel spelen, 6 met een alt sax en 3 op slagwerk.


2018

30 december 2018, Oliebollen. Zaterdag 29 december was het weer zover. De vrijwilligers van Kunst na Arbeid bakken en verkopen de heerlijkste oliebollen. In de hele Betuwe is de kwaliteit van de oliebollen bekend. Daardoor zien we steeds meer mensen van buiten Dodewaard langskomen om onze bollen te proeven en te kopen. Inwoners van Tiel, Maurik, Lienden, Opheusden, Ochten, Kesteren, Zetten, Herveld, Andelst, Elst, Zevenaar smullen van onze bollen. Maar ook dit jaar in Oss, Balgoij en zelfs in CHINA!! Om dit mogelijk te maken is in de dagen daarvoor de werkplaats van Frank Hoogakker omgebouwd tot bakkerij, en werden de ingrediënten afgewogen en klaar gezet. Dit jaar hebben we tussen de 13 en 14 duizend bollen gebakken. Een knappe prestatie. KnA bedankt daarom al haar leden en vrijwilligers voor alle hulp. En in het bijzonder Kees en Christa Hoogakker.

Klik hier voor meer foto’s van de Oliebollenactie 2018

21 december 2018, Vervolglessen Blazersbende. De Blazersbende klas van 2018 heeft 13 december haar eindconcert gegeven. Inmiddels heeft de helft van de klas zich ook al aangemeld voor de vervolglessen. Dus dat is weer een mooi klasje van 10 kinderen. Meer informatie over de datum en tijd volgt nog.

16 december 2018, Kerst-draaiavond. Weer een gezellige avond bij Kunst na Arbeid. Dit keer tijdens de kerst-draaiavond. In de kleine zaal van ‘Ons Dorpshuis’ was het gezellig druk. Jong en oud was gekomen om leuke prijzen te winnen. Iedereen die heeft meegeholpen om er weer een leuke avond van te maken: BEDANKT!

Klik hier voor alle foto’s van de kerst-draaiavond 2018

15 december 2018, Kerstliedjes in De Engel. Kunst na Arbeid heeft na afloop van het Blazersbende eindconcert ook nog een bezoekje gebracht aan restaurant De Engel. Daar hebben zij nog drie kerstliedjes gespeeld tijdens de eindejaarsborrel van supermarkt Coop Dodewaard.

15 december 2018, Eindconcert Blazersbende 2018. Donderdag 13 december was het dan zover. De kinderen van groep 5 en 6 van  openbare basisschool de Bellefleur mochten laten horen hoe goed zij muziek kunnen maken. De Blazersbende klas van 2018 speelde een aantal stukjes en Kunst na Arbeid ook. En als afsluiting speelde de kinderen twee stukken samen met het orkest van Kunst na Arbeid. De zaal zat ook dit keer weer vol met trotse mama’s en papa’s en oma’s en opa’s. Na afloop werden de instrumenten weer ingeleverd. Maar wie door wilt gaan krijgt na de jaarwisseling het instrument weer terug.

Klik hier voor meer informatie over de vervolglessen

Klik hier voor meer foto’s van de Blazersbende

1 december 2018, Afbreken muziektent. Zaterdag 1 december hebben de leden van Kunst na Arbeid en het Dodewaards Mannenkoor de muziektent in Dodewaard afgebroken. Zoals ieder jaren helpen de twee verenigingen elkaar om de tent weer veilig voor de winter op te bergen. Ondanks het voorspelde slechte weer is de tent mooi droog richting berging gegaan. In het voorjaar zal de tent weer opgebouwd worden. Iedereen bedankt voor de inzet.

Klik hier voor meer foto’s van het afbreken van de muziektent

25 november 2018, Cheque van Coop. Vrijdag 23 november werd muziekvereniging Kunst na Arbeid door supermarkt Coop Dodewaard verrast met een cheque ter waarde van 999,60 euro. In de periode juli tot en met september 2018 konden de inwoners van Dodewaard hun statiegeld bonnetjes doneren voor Kunst na Arbeid. Dat is massaal gedaan. In totaal is er in drie maanden tijd bijna 500 euro gedoneerd. De Coop heeft dat bedrag verdubbeld. Leo en Trudi van Dommelen staan er versteld van hoeveel er is gedoneerd. “Kunst na Arbeid kan met trots zeggen dat ze gesteund wordt door de inwoners van Dodewaard”. Zo zie je dat kleine donaties samen een groot bedrag vormen. Iedereen die een statiegeldbonnetje heeft gedoneerd: “BEDANKT”.

18 november 2018, Najaarsconcert 2018. Zaterdag 17 november heeft KnA haar najaarsconcert gegeven. Dit jaar stond niet alleen de jeugd centraal, maar was ook muziekvereniging Excelsior uit Donkerbroek (Friesland) te gast. Samen werd de hele avond mooie muziek gespeeld. In de middag werd er nog even flink gerepeteerd op de gezamenlijke stukken. Daarna was er tijd voor ontspanning en een heerlijke maaltijd. Iedereen bedankt voor de inzet. Het was weer een geweldige dag.

Klik hier voor foto’s van het Najaarsconcert 2018

18 november 2018, Jubilarissen gehuldigd. Tijdens het najaarsconcert werden Bertha Peters van Ton en Marco van Ingen gehuldigd. Bertha ontving een speld en oorkonde voor ruim 50 jaar lidmaatschap van KnA. Marco voor ruim 12,5 jaar.

Klik hier voor de jubilarissen van 2018

31 oktober 2018, Muzieklessen blazersbende 2018 begonnen. Woensdag 24 oktober hebben de kinderen van groep 5 en 6 van openbare basisschool de Bellefleur, de instrumenten gekregen. Vanaf nu wordt iedere woensdag druk geoefend voor het eindconcert op 13 december. Allemaal succes met het oefenen!

Klik hier voor de eerste foto’s van de klas van 2018

15 oktober 2018, Jubileum voor Foeke. Zaterdag 13 oktober werd Foeke Reen gehuldigd voor zijn 25 jarig jubileum als muzikant bij het regionaal senioren orkest Luctor et Emergo uit Ingen. Foeke kreeg van zijn kleindochter een mooi beeldje van een baritonspeler uitgereikt. Namens iedereen van KnA: “Van harte gefeliciteerd”.

6 oktober 2018, Waaljutten. Inmiddels al weer voor de 8e keer hebben de leden en vrijwilligers van Kunst na Arbeid de uiterwaarden van de Waal schoon gemaakt. Ook dit keer hebben we weer schitterend weer gehad. Het is dan ook echt een genot om in de mooie natuur langs de Waal bij Dodewaard te zijn. In totaal hebben zo’n 30 mensen meegeholpen met het inzamelen van het zwerfvuil. Gelukkig was het dit jaar wat minder vuil dan de voorgaande jaren. Maar ook nu weer een flinke kar vol. Iedereen die heeft meegeholpen: BEDANKT. Verder ook Thomas van Beek van Foto van Beek (www.fotovanbeek.nl) bedankt voor de co-sponsoring.

Klik hier voor meer foto’s van het Waaljutten op 6 oktober 2018

16 september 2018, BBQ. Zoals ieder jaar organiseert Kunst na Arbeid een BBQ om alle leden, familie en vrijwilligers te bedanken voor hun inzet. Dit keer was de KnA BBQ op zaterdag 15 september. Vlees, salades en drank in overvloed dus dat zat weer helemaal goed. De jeugd kon zich goed vermaken met o.a. de luchtkussen die we van firma Pauw mochten lenen. Kees en Christa bedankt voor de gastvrijheid.

Klik hier voor meer foto’s van BBQ

31 augustus 2018, Serenade bij Familie Van Ingen. Ter gelegenheid van het 55 jaar trouwen van Pons en Rika van Ingen uit Dodewaard, heeft Kunst na Arbeid op 26 augustus een serenade gebracht. Daar moest iedereen dan wel voor naar Kerk-Avezaath omdat daar het feestje werd georganiseerd. Ter plekke kregen de meegereisde muzikanten steun van de reeds aanwezige leden van KnA.

18 juli 2018, Printer/scanner in de lucht. Maandag 16 juli is het dan eindelijk gelukt. Met wat technische hulp van een systeembeheerder (Dick bedankt!) is de printer_scanner dan zover dat hij volledig bruikbaar is voor o.a. het voorbereidende werk van de muziekcommissie. Theo nogmaals bedankt dat je deze machine hebt weten te regelen voor Kunst na Arbeid. Sinds november vorig jaar stond hij al klaar om gebruikt te worden, maar sinds maandag is hij nu dus echt volledig bruikbaar.

6 juli 2018, Geslaagd zomerconcert. Donderdag 5 juli speelde Kunst na Arbeid met al haar jeugdleden op het grasveldje in de Westerengstraat. Gelukkig werkte dit keer het weer mee. Het vele publiek heeft kunnen genieten van de leuke muziek. Tussen de geplande muziekstukken door was er ook nog tijd voor een cheque uitreiking van de Ondernemersvereniging Dodewaard (OVD). Kunst na Arbeid heeft van onze ondernemers een donatie ontvangen van 500 euro. Vooral de inzet voor onze jeugd en onze omgeving werd erg gewaardeerd door de OVD. Tevens was er aandacht voor Janine. Zij behaalde zaterdag 1 juli haar B-diploma slagwerk. Samen met haar instructeur Hans Verhoeks werd er ook nog een kleine slagwerk demonstratie gegeven. Al met al weer een leuke avond en een mooie afsluiting. Na de zomer gaan we weer verder. Prettige vakantie allemaal!!

Klik hier voor foto’s van het zomerconcert in de Westerengstraat

29 juni 2018, Statiegeldactie COOP is gestart. Kunst na Arbeid is de komende drie maanden het goede doel van Coop Dodewaard. De statiegeldbonnen die in deze periode worden gedoneerd,  worden door de Coop verdubbelt. Met deze actie steunt Coop Dodewaard onze vereniging financieel. En daar zijn we natuurlijk heel erg blij mee. Nu afwachten wat de opbrengst gaat worden. Help mee om er een mooi bedrag van te maken. Dus lever je statiegeldflessen in bij de Coop in Dodewaard en doneer je bonnetje.

16 juni 2018, Zomerconcert. Donderdagavond 14 juni gaf Kunst na Arbeid haar eerste zomerconcert. Zoals altijd op het Dorpsplein onder de muziektent. Dit keer bleef jammer genoeg het zonnetje weg. Hoogtepunt van de avond was het optreden van ons jeugdorkest, de Blazersbende van 2016.

13 juni 2018, Opening Coop. Woensdag 13 juni werd de vernieuwde Coop supermarkt in Dodewaard opnieuw geopend. Net iets voor 17.00 gingen de deuren van de nieuwe winkel open. Kunst na Arbeid zat voor de winkel en heeft van 17.00 tot 18.00 uur allerlei leuke muziek gespeeld.

Klik hier voor meer foto’s van de opening van de Coop

3 juni 2018, Dodewaard Klankdorp. Zaterdagavond 2 juni stond muzikaal Dodewaard weer in de schijnwerpers. Sporthal De Eng was omgebouwd tot een theater waar de Dodewaardse muzikanten en zangers een avondvullend programma op de mat legde. 6 verenigingen namen deel. Naast Kunst na Arbeid waren Amicitia, ’t Ken Net, de Waredo’s, het kerkkoor en het Dodewaards Mannenkoor van de partij. Een zeer geslaagde muzikale samenwerking!

1 juni 2018, Cheque van Rabobank. Donderdagavond 31 mei heeft Kunst na Arbeid een hele mooie cheque ontvangen twv € 1.457,-. Deze cheque is afkomstig van Rabobank West Betuwe en heeft te maken met de sponsoractie ‘Aandeel in de Betuwe’. Leden van de Rabobank hebben in april hun stem uitgebracht en dat is vertaald naar een financiële bijdrage per deelnemende vereniging. Namens Kunst na Arbeid bedanken wij iedereen die op ons project Kunst na Arbeid Supporter van Schoon!  heeft gestemd. Bedankt.

26 mei 2018, Intocht 4 daagse Herveld. Vrijdagavond 25 mei heeft Kunst na Arbeid de wandelaars ingehaald van de wandel4daagse in Herveld. Zoals ieder jaar heeft ons orkest in de tuin bij zorgcentrum de Hoge Hof gespeeld. Dit jaar werd de muziekkeuze ‘volledig’ bepaald door onze nieuwe concertmeester Thomas.

Klik hier voor meer foto’s van de intocht van 25 mei 2018

24 mei 2018, Blazersbende gaat door. Ook in het schooljaar 2018/2019 zal er weer samen met OBS de Bellefleur muzieklessen gegeven worden. De leerlingen van groepen 5 en 6 krijgen les van professionele muziekdocenten en gaan in die periode ook een instrument leren bespelen. Dankzij de toegekende subsidie van de gemeente kunnen we dit ook nu weer organiseren.

4 mei 2018, Dodenherdenking. Vrijdagavond 4 mei klokslag 20.00 uur was het stil in Dodewaard. Even stil staan bij de mensen die zijn overleden tijdens de oorlog. Zoals ieder jaar wordt deze plechtigheid begeleid met muziek. Dit jaar was het de beurt aan Kunst na Arbeid. De slagwerkers starten op de begraafplaats met een bezoek aan de graven van de Australische militairen. Daarna loopt de stoet naar het monument. Daar speelt het orkest al gepaste muziek. Iets voor achten wordt door Rik de Last Post gespeeld met aansluitend twee minuten stilte en het Wilhelmus. Dan is het tijd voor de verhalen, gedichten en kranslegging. Dit keer werd stilgestaan bij het leven van Gerrit Geurts. Onder de muzikale begeleiding van ons orkest nemen de aanwezigen afscheid d.m.v. een defile langs het monument. De hele herdenking is goed en eervol verlopen.

27 april 2018, Aubade Koningsdag. Samen met Amicitia Dodewaard, het Dodewaards Mannenkoor en Kunst na Arbeid de aubade verzorgt voor onze koning Willem Alexander. Ook dit jaar weer in de tent op het Dorpsplein. De tent was lekker vol en er werd goed meegezongen met de verschillende liederen. Ons solostuk was dit keer Jungle Book. Vele leuke reacties ontvangen op dit stuk.

21 april 2018, Muziektent Dorpsplein. Zaterdag 21 april hebben een aantal leden van Kunst na Arbeid en het Dodewaards Mannenkoor samen het tentzeil van de muziektent weer schoon gekregen. De afgelopen jaren was het er niet van gekomen om het zeil schoon te maken. Maar nu onder een stralende zon is het wel gelukt. Met een hogedrukspuit, een aantal bezems en een flinke dosis zeep werd dit klusje geklaard.

Klik hier voor meer foto’s van het schoonmaken en plaatsen van de muziektent

9 april 2018, Datum opbouw muziektent. Zaterdag 21 april gaat Kunst na Arbeid samen met het Dodewaards Mannenkoor de muziektent van het Dorpsplein in Dodewaard opbouwen. Om 10.00 uur eerst het tentzeil schoonmaken en dan om 13.00 opbouwen. Het schoonmaken doen we bij Kees Hoogakker, Kalkestraat 53 Dodewaard.

8 april 2018,  Waaljutters Kunst na Arbeid de uiterwaarden in. Zaterdag 7 april hebben de vrijwilligers van Kunst na Arbeid de uiterwaarde tussen de Beijer en de scheepswerf schoongemaakt van het zwerfvuil. Met 30 vrijwilligers is er flink gewerkt om alles op te ruimen. En met een grote berg afval als resultaat. Iedereen die mee heeft geholpen met het opruimen en of de organisatie en catering, BEDANKT. We kunnen oprecht zeggen: Kunst na Arbeid supporter van schoon.

Klik hier voor meer foto’s van onze Waaljutters op 7 april 2018

25 maart 2018, Geslaagde paas-draaiavond. Zaterdag 24 maart was het gezellig druk in de kleine zaal van ‘Ons Dorpshuis’. Voorzitter Henk Hendriksen draaide aan het rad van fortuin. De lootjes werden goed verkocht en heel veel mensen hebben mooie prijzen gewonnen. Iedereen die meegeholpen heeft met het klaarmaken van de zaal, het verkopen van de lootjes en de jongens achter de tap, bedankt voor jullie inzet. Zonder jullie was de avond niet zo geslaagd!!

20 maart 2018, KnA doet mee aan sponsorproject Rabobank. Net als de afgelopen drie jaar organiseert Rabobank West-Betuwe het sponsorproject Aandeel in de Betuwe. Vanaf 1 april kunnen leden van de Rabobank stemmen op de vereniging die ze willen steunen. Kunst na Arbeid doet ook weer mee. Dit keer met het project KnA supporter van Schoon, in de categorie Duurzaam.

13 maart 2018, Zoon voor Corrine en Marco. Tijdens de bestuursvergadering kregen we de mooie boodschap dat Corrine en Marco mama en papa waren geworden van een zoon Aart. Gefeliciteerd namens de hele vereniging.

25 februari 2018, Voorlopige datum Waaljutten bekend. Ook dit jaar gaat Kunst na Arbeid helpen bij het schoonmaken van de uiterwaarden langs de Waal. De voorlopige datum waarop dit gaat gebeuren is zaterdag 7 april 2018. Nadere informatie volgt nog. Voor info en foto’s klik hier

4 februari 2018, Jeugduitje. Zondagmiddag 4 februari 2018. Namens het bestuur zijn Henk en Corrine met onze jeugd (onder de twintig) naar Tiel geweest om te steengrillen en te bowlen. Leuk om onze jeugd met elkaar op te zien trekken (ook zonder instrument).

Klik hier voor meer foto’s van het jeugduitje 2018

23 januari 2018, Nieuwjaarsconcert op 27 januari 2018 gaat niet door. Afgelopen maandag heeft het bestuur besloten om het geplande nieuwjaarsconcert van 27 januari niet door te laten gaan. Tijdens de laatste repetities bleek dat we als orkest niet klaar waren om een mooi en kwalitatief goed concert neer te zetten. Daarom gaat het concert dus niet door. Maar niet getreurd. In 2018 staan nog heel wat optredens gepland.