Nieuws

2024

6 april, Waaljutten met 25 graden. Wat is er nu mooier dan met een fijn zonnetje de mooie uiterwaarden van de Waal in te gaan. Doel: zwerfvuil opruimen. Over een route van ruim 6 km hebben de vrijwilligers van KnA de rommel weer opgeruimd. Bedankt toppers!

5 april, Sponsorfeest van Teunis Bunt. Toen Teunis belde of we bij zijn feestje wat wilde spelen was er geen twijfel mogelijk. Natuurlijk hebben we dat gedaan. Teunis helpt ons nl ieder jaar met het opbouwen en afbreken van de muziektent. En dan is het simpel: Voor wat, hoort wat!

23 maart, Muziektent opbouwen. Tussen de buitjes door hebben we de tent weer snel op kunnen bouwen. Ook dit keer weer samen met onze vrienden van het Dodewaards Mannenkoor en de technische hulp van Teunis Bunt.

22 maart, Paas draai-avond. Met een goed gevulde kantine van de Dodewaardse IJsclub was het redelijk eenvoudig om de lootjes te verkopen. Ook dit keer was er weer veel moois (en lekkers) te winnen. Ook bij de controle van de dienst toezicht en handhaving werd nog geprobeerd om lootjes te verkopen. Maar die waren in dienst dus konden niet even gezellig mee doen. Gelukkig was alles goed geregeld, dus konden we gewoon door met de avond.

21 februari, Nieuwe dirigent gevonden. Harald Franken uit Zetten is onze nieuwe dirigent. Hij start half mei bij Kunst na Arbeid. Wij zijn als bestuur erg blij met zijn komst. Harald is een ervaren dirigent en tevens muziekdocent. Die combi maakt dat hij voor onze als vereniging ook een perfecte rol kan spelen in het opleiden van nieuwe muzikanten (jong en oud!). Welkom Harald!

1 februari, Afscheid dirigent. Half december kregen we van onze dirigent (Bryan Verel) de boodschap dat hij naar een andere vereniging wilde overstappen. Erg jammer voor ons, maar een grote stap voorwaarts in zijn nog jonge carrière, en dat gunnen wij hem allemaal! Het afscheid was volledig in stijl. Eerst lekker muziek maken en daarna gezellig bij elkaar zitten met een drankje en de allerlekkerste Bossche Bollen. Veel plezier en succes in Schijndel Bryan!

31 januari, Lampionnen optocht. Oranjevereniging Dodewaard heeft een lampionnen optocht georganiseerd. Veel schoolkinderen, en hun ouders, liepen in een lange stoet achter de muziekwagen van Kunst na Arbeid vanaf het Dorpsplein, door de Oranjewijk  en weer terug naar het Dorpsplein. Harstikke leuk om daar als muziekvereniging aan mee te werken.


2023

30 december, Oliebollenverkoop. Donderdag 28e zijn we gestart met het inrichten van de werkplaats. Vrijdag zijn de ingrediënten afgewogen en voorbereid. En zaterdag de 30e waren de eerste leden en vrijwilligers al om 02.00 uur aanwezig om het bakproces te starten. Het was weer erg gezellig en de eerste positieve reacties op de kwaliteit van de bollen kwamen ook al snel binnen. Iedereen BEDANKT!! (ook de verkoopafdeling die niet op de foto’s staan!!!)

21 december, Kerstconcert. Voor het eerst een kerstconcert in de aula van de Hien. De opkomst van het publiek was wat minder dan normaal. Maar dat mocht de pret niet drukken. Na het geplande programma hebben we nog wat stukken uit de oude doos gespeeld. Al met al weer een gezellige en sfeervolle avond geweest.

20 december, Kerstviering CBS de Hien. In sporthal de Eng was een plekje gereserveerd voor ons orkest. Met 12 leden hebben we de kerstviering muzikaal begeleidt. Was erg leuk om te doen.

9 december, Druk bezochte draaiavond. De kerst draaiavond was een weekje eerder dit jaar, maar dat mocht de pret niet drukken. Ook het slechte weer had geen effect op de opkomst. De kantine van de Dodewaardse IJsclub zat goed gevuld en er werden veel lootjes gekocht. Voor ons en alle bezoekers een geslaagde avond met vele winnaars.

6 december, Uitslag actie: Alle Beetjes helpen. Gedurende de afgelopen 10 weken kreeg iedereen die boodschappen deed bij de Coop in Dodewaard bij 10,- aan gekochte boodschappen een muntje. Dit muntje kon vervolgens gedoneerd worden aan de vereniging van jouw voorkeur. Op basis van het aantal gedoneerde muntjes heeft de Coop haar sponsorbudget verdeeld over de deelnemende verenigingen en stichtingen. Voor KnA heeft het uiteindelijk een bedrag van 190,- euro opgeleverd. Iedereen bedankt die zijn/haar muntje aan ons heeft gedoneerd.

25 november, Intocht Sinterklaas. Wat was het spannend. Komt hij wel of komt hij niet? En zijn de pieten er bij? Of zijn die nog aan het staken….. En weet hij de Scheepswerf in Dodewaard wel te vinden…. Gelukkig is het allemaal weer goed gekomen. Onder mooie klanken van ons pietenorkest en de zingende kinderen (incl papa’s en mama’s) werd het een mooie intocht. Welkom in Dodewaard SInterklaas!!

11 november, Muziektent afbreken. Tussen de buien door was er net voldoende tijd om de muziektent af te breken. Zoals altijd hebben we dit klusje weer samen met onze vrienden van het Dodewaards Mannenkoor geklaard. Dankzij de hulp van Teunis Bunt (van Bunt Asbestsanering uit Dodewaard) met zijn kraan, hebben we de tent weer veilig naar beneden kunnen krijgen.

4 november, Najaarsconcert met huldiging jubilarissen. Wat een fijne muzikale avond was het weer in de tot concertzaal omgebouwde aula van CBS de Hien. Ondanks de stevige wind en regen, was de zaal goed gevuld. Het aanwezige publiek heeft kunnen genieten van de vele verrassende optredens. Met als uitschieters de optredens van onze solisten, en onze toppers Thomas en Sandra met de uitvoering van Skyfall. Tijdens het concert was er ook nog ruimte om 3 jubilarissen te huldigen. Jenny, Jaco en Ben nogmaals van harte gefeliciteerd!

29 oktober, Najaarsconcert in aula CBS ‘de Hien’. Het najaarsconcert van KnA gaat 4 november in de aula van CBS ‘de Hien’ plaatsvinden. Emmelaan 4 in Dodewaard. Let op. Er is rondom de school beperkte parkeerruimte aanwezig. Dus kom zo veel als mogelijk per fiets of lopend. De zaal is open vanaf 19.30 uur. Aanvang concert 19.45 uur. De toegang is zoals altijd gratis.

12 oktober 2023, Uitslag Rabo Clubsupport. Tijdens een feestelijke presentatie heeft Rabobank West-Betuwe de resultaten bekend gemaakt van de Rabo Clubsupport actie van dit jaar. We ontvangen van de Rabo 789,07 euro. Een geweldig bedrag! Iedereen die op ons gestemd heeft wordt natuurlijk weer van harte bedankt.

7 oktober 2023, Waaljutters actief. Zaterdag 7 oktober zijn ze weer op pad geweest. De Waaljutters van KnA zijn dit keer naar het meest westelijke puntje van de gemeente gestuurd om daar de uiterwaarde schoon te maken. Op een paar plekken was er behoorlijk wat vuil te vinden. Gelukkig begint het in totaal wel wat te verminderen. Maar ook nu weer een aanhangwagen vol met zakken en overige rommel.

7 juli 2013, Zomerconcert gaat NIET door. Door onvoorziene omstandigheden gaat het geplande zomerconcert op 13 juli NIET door. Maar niet getreurd. Er komt binnenkort nieuws over een nieuw evenement.

2 juni, Intocht SJOC wandel4daagse. Wat een feest! Veel wandelaars, enthousiaste mensen langs de kant en 3 orkesten die meelopen op de slotdag. Ook KnA was weer van de partij. Zoals altijd spelend vanaf het grasveldje bij de voormalige Hoge Hof. Was weer leuk om te doen.

27 april, Aubade koningsdag. Een uurtje later dan voorgaande jaren, maar daar heb ik niemand over horen klagen! Onder leiding van onze dirigent hebben we samen met Amicitia alle muziekstukken gespeeld. Het Dodewaards Mannenkoor was er natuurlijk ook weer bij om met hun stemmen de kids te ondersteunen.

22 april, Muziektent opbouwen. Klokslag 13.00 uur was iedereen aanwezig om de muziektent op te bouwen. Even later kwam Bunt Asbestverwijdering uit Dodewaard ons helpen met zijn verreiker. Binnen no-time stonde de tent er weer mooi bij. De timing was perfect. Want daarna begon het direct te regenen.

31 maart, Geslaagde draai-avond. Op vrijdagavond en op een andere locatie. Dat was wel even spannend. Maar de opkomst was voldoende om er een mooie, gezellige avond van te maken. Ook dit keer waren er weer heel veel mooie prijzen te winnen.

25 maart, Nat en moe, maar met resultaat. Soms zit het mee en soms zit het tegen. Dit keer zat het weer niet mee. Harde wind en flinke regenbuien. Daar werden we op getrakteerd. Maar ook dit keer hebben we ons niet laten kennen en hebben we gewoon onze route helemaal schoon opgeleverd. Resultaat: een flinke aanhanger vol met afval. Met een voldaan gevoel hebben we de dag afgesloten met heerlijke soep en broodjes worst. Bedankt voor jullie inzet TOPPERS!!

20 maart, Waaljutten op zaterdag 25 maart. Ook dit keer gaan we weer de uiterwaarden in om het zwerfvuil op te ruimen. Dit keer lopen we een route tot aan het Amsterdam-Rijn kanaal. Heb je zin om mee te helpen? Laat het ons dan even weten via kunst.na.arbeid@gmail.com

17 maart, Yarna slaagt voor A-diploma slagwerk. Gefeliciteerd Yarna. Met deze laatste module erbij heb je het hele A-diploma binnen. Geweldig gedaan!

21 januari, Serenade bij DMK 75 jarig bestaan. Met een mooie afvaardiging zaterdag onze vrienden van het Dodewaards Mannenkoor (DMK) verrast met een serenade. Het DMK bestaat dit jaar 75 jaar, dus tijd voor een feestje! De locatie van de receptie was de ijsclub. Dat paste mooi bij het weer…. Nadat alle brillen waren gepoetst hebben we een aantal marsjes gespeeld.

12 januari, 1e repetitie in CBS de Hien. Is de ruimte groot genoeg? Hoe is de akoestiek? Is er voldoende bergruimte voor het slagwerk? Veel vragen die op donderdagavond snel beantwoord werden. Samengevat in één woord: PRIMA!! We zijn blij dat we tot de nieuwbouw gerealiseerd is van de nieuwe repetitieruimte gebruik kunnen maken.


2022

30 december, Oliebollenverkoop. Eindelijk was het weer mogelijk. Na alle corona belemmeringen konden we Dodewaard en omgeving weer laten genieten van onze heerlijke vers gebakken oliebollen. En afgaande op de reacties van de fijnproevers waren we het nog niet verleerd!

22 december, Examen slagwerkers. Gefeliciteerd Niels en Yarna!! Terwijl de blazers de kinderen van de Hien begeleide, deden jullie examen voor jullie slagwerk diploma’s. En met goed resultaat. Nogmaals gefeliciteerd!

22 december, Kerstviering CBS de Hien/Appelenburg. Het was snel schakelen toen we zaterdag 17 december de vraag kregen of we de kinderen van de Hien muzikaal konden begeleiden. Maar het is gelukt! Dankzij de aanwezige huifkar hebben we niet in het donker hoeven spelen en lopen. Eenmaal aangekomen bij de Appelenburg hebben de kinderen, onder de klanken van KnA,  een aantal ‘klassieke’ kerstliedjes gezongen. Erg sfeervol en gezellig allemaal.

17 december, Grote belangstelling voor draaiavond. De kerst-draaiavond is dankzij de grote belangstelling van het publiek goed verlopen. De lootjes werden snel verkocht en de meeste deelnemers zijn met één of meer prijzen naar huis gegaan.

15 december, Gemeenteraad Neder-Betuwe gaat akkoord met nieuw te bouwen MFC. Gisteravond tijdens het kerstconcert vergaderde de gemeenteraad van Neder-Betuwe over het voorstel om een nieuw multifunctioneel centrum (MFC) te bouwen in Dodewaard. Na afloop van het concert kregen we de mededeling dat de gemeenteraad unaniem akkoord was met het voorstel. Dat betekent voor KnA dat we straks weer over een hele mooie repetitieruimte kunnen beschikken. Geweldig nieuws.

15 december, Kerstconcert. In het donker met hier en daar wat lampjes. Zo werd het kerstconcert niet alleen mooi om naar te luisteren, maar ook erg sfeervol. Zelf onze dirigent, Bryan Verel, had zijn baton voorzien van verlichting. Prachtige avond.

26 november, Afbreken muziektent. Als een goed geoliede machine hebben we dit klusje weer snel geklaard. Samen met de leden van het Dodewaards Mannenkoor hebben we de muziektent op het Dorpsplein in Dodewaard af kunnen breken. De tent gaat nu veilig de berging in, bij Kees Hoogakker zzp, tot de lente van het volgende jaar. Dankzij de hulp van Bunt Asbestsanering uit Dodewaard hebben we het allemaal veilig kunnen doen. Iedereen die heeft meegeholpen wordt weer van harte bedankt!!

14 november, Huurovereenkomst getekend. Kunst na Arbeid vertrekt na bijna 70 jaar uit het dorpshuis van Dodewaard. Vanaf 1 januari 2023 worden de repetities gehouden in de aula van CBS De Hien. Dit heeft allemaal te maken met het verzoek van Stichting Ons Dorpsleven om een ander onderkomen te zoeken, zodat het oude dorpshuis gesloopt kan worden. Het is nu dus gelukt om een nieuwe locatie te vinden. We zijn zeer blij dat De Hien ons onderdak wilt geven totdat de nieuwbouw van het MFC gereed is.

12 november, Najaarsconcert. Weer als van ouds in november, in het dorpshuis, een najaarsconcert van Kunst na Arbeid. En wat voor één. Onder leiding van dirigent Bryan Verel is hard gerepeteerd en dat was goed te horen. Oude en nieuwe stukken wisselde elkaar in vlot tempo af. Maar er was tussen de concertstukken ook nog tijd om 4 jubilarissen te huldigen. Joanne, Corrine, Michiel en Gerard nogmaals van harte gefeliciteerd. Na de pauze werd het concert weer opgepakt. Dit keer met een mooie demo van onze slagwerkers. Al met al een zeer geslaagde avond.

12 oktober, Uitslag RaboClub-support. Dankzij jullie stemmen hebben we ruim 613,- euro van de Rabobank gekregen. Schitterend bedrag! En nog mooier om te weten dat zoveel mensen op Kunst na Arbeid heeft willen stemmen. BEDANKT.

8 oktober, Waaljutters weer actief. Ook dit keer weer geluk met het weer. Met een groep van 20 vrijwilligers is de uiterwaarde tussen de scheepswerf in Dodewaard en het veer naar Druten schoongemaakt. De hoeveelheid zwerfvuil viel dit keer gelukkig mee. Hier en daar wel plekken waar recreanten veel rommel hebben achtergelaten. De groep met vrijwilligers werd spontaan versterkt door wethouder Stefan van Someren. Hij heeft het hele traject met ons meegelopen.

16 september, Herdenking Vliegers in het vuur. Ook in de gemeente Neder-Betuwe staan we stil bij de Operatie Market Garden die tijdens WW II op 18 september 1944 is uitgevoerd. Naast het riviertje de Linge in Opheusden staat het monument Vliegers in het vuur. Dit monument schenkt aandacht aan de 16 vliegtuigen met bemanning die in onze gemeente zijn neergestort tijdens die operatie. Dit jaar had KnA de eer om bij de herdenking de muzikale begeleiding te verzorgen. Een mooie en respectvolle herdenking.

3 september, Start campagne Rabo Clubsupport. In de periode van 5 tot en met 27 september kunnen leden van de Rabobank weer hun stem uitbrengen. Ook dit jaar staan de Waaljutters van Muziekvereniging Kunst na Arbeid op de voorgrond. Wil je de Waaljutters steunen? Geef dan jouw stem aan Muziekvereniging Kunst na Arbeid. Stemmen kan alleen digitaal via de website van de Rabobank of via de Rabo bankieren app.

14 juli, Zomerconcert. Op het Dorpsplein, onder de muziektent, met mooi weer en met veel publiek. Wat wil je nog meer? Een heerlijk avondje muziek van Kunst na Arbeid! Met o.a. rockmuziek (Kensington!), popmuziek (Michael Jackson),  filmmuziek (Beauty and the Beast) en echte marsmuziek zoals King Size, Groot Rotterdam en Textilaku. Kijk en luister de filmpjes die gemaakt zijn van ons concert op Facebook: Muziekvereniging Kunst na Arbeid Dodewaard

7 juli, Presentatie Blazersbende klas 2022. In de zeer goed gevulde zaal (voormalige bibliotheek) moest het dan gebeuren. De kinderen van groep 5,6 en 7 van basisschool de Bellefleur samen met Kunst na Arbeid. Hoewel de kinderen wat zenuwachtig waren, ging alles best goed. Te minste aan het klappen van het publiek te horen!! Nu kunnen de kinderen zich aanmelden voor gratis vervolglessen. Dan wordt er na de zomervakantie gestart met de nieuwe muzieklessen. Wil je ook muziekles? Neem dan contact met ons op via ons e-mail: kunst.na.arbeid@gmail.com

10 juni, Intocht SJOC. De jaarlijkse avond 4 daagse van Herveld kon ook eindelijk weer doorgaan. En dus speelden wij ook weer als vanouds bij de intocht op vrijdag. Dit keer als enige muziekvereniging aanwezig tijdens de intocht. Daarom ook op verzoek van de SJOC de eindafsluiting op het plein verzorgd.

4 mei, Dodenherdenking. Om 19.15 verzamelden onze slagwerkers (Theo, Joanne en Jan Heikamp) op de begraafplaats. Onder leiding van Kees Hoogakker werden de aanwezigen langs de graven van de gesneuvelde militairen geleid. Vervolgens ging de stoet naar het monument op de Pluimenburgsestraat. Daar zat het orkest van KnA al gepaste muziek te spelen. Na het taptoe signaal, en het Wilhelmus werd er ook nog tijdens de kranslegging en tijdens het defilé door KnA gespeeld. De hele plechtigheid is prima verlopen. Complimenten voor Ben van Ingen. Hij speelde voor het eerst namens KnA het taptoe signaal.

27 april, Aubade koningsdag. Dit keer was de aubade in de tent op sportpark de Eng. Zoals altijd weer de oude vertrouwde muziekstukken mogen spelen. Ons solostuk Böhmischer Traum was een groot succes.

26 april, Serenade fam Van Luunen. 50 jaar getrouwd, dat mag niet voorbij gaan zonder een feestje en zonder muziek van KnA. Teun en Ina werden verrast met een serenade. Ze hadden tevens een primeur te pakken. We speelde voor het eerst Böhmischer Traum. En dat nog wel zonder Bryan onze dirigent.

23 april, Join the Club! Een nieuw initiatief om de jeugd in Dodewaard kennis te laten maken met de verenigingen in het dorp. Naast de veelal sportverenigingen was KnA er als vreemde eend in de bijt ook bij. Henk en Marco hebben samen veel kinderen kennis laten maken met, slagwerk, de trompet, een bugel of de bariton. Ook een aantal ouders durfde het te proberen. En dan de reactie als het ‘gewoon’ lukt om geluid uit het instrument te krijgen. Al met al een leuke dag.

11 april, Corrine is bevallen. Na twee dagen pushen is ze er dan eindelijk. Maartje Hensen is op zondag 10 april geboren. Een mooie dochter voor Corrine en Marco. Nu is het tijd om te genieten van die kleine meid. Gefeliciteerd namens ons allemaal.

9 april, Serenade afscheid huisartsen. Dit was de dag van de afscheidsreceptie van de huisartsen Giesen en Giesen-Corten. Na vele jaren van trouwe dienst aan de Dodewaardse gemeenschap is voor hen het pensioen aangebroken. KnA had de eer om een serenade te brengen. Niet alleen de pensionado’s maar ook de vele wachtende gasten hebben zichtbaar genoten van de gespeelde marsjes. Gelukkig speelde het weer ook lang genoeg mee om buiten op de parkeerplaats een klein concertje te geven.

8 april, Paas-draaiavond. Nieuwe locatie, nieuwe dag, nieuwe gezichten maar met hetzelfde gevoel. De paas-draaiavond was dit keer in de oude bibliotheek en op een vrijdagavond. Met vertrouwde gezichten, maar ook veel nieuwe gezichten in de zaal. Uiteindelijk weer zoals vanouds een hele gezellige avond met tevreden mensen in de zaal. Iedereen die geholpen heeft BEDANKT.

26 maart, Waaljutters genieten van het mooie weer. Met de lentezon op het hoofd zijn de Waaljutters van KnA de uiterwaarden weer in gegaan. Met een groep van 20 vrijwilligers is de uiterwaarde bij IJzendoorn schoongemaakt. Ook dit keer weer veel zwerfvuil achtergelaten door recreanten. Veel blikjes dit keer.

Klik hier voor meer foto’s van Waaljutten 26 maart 2022

26 februari, Muziektent staat er weer. Daar staat hij dan.  Vanwege het slechte weer een weekje later dan gepland maar nu is het Dorpsplein in Dodewaard weer volledig. Na een jaar uitstel ivm de corona is de muziektent weer opgebouwd. In goede samenwerking met onze vrienden van het Dodewaards Mannenkoor EN de ondersteuning van Teunis Bunt met zijn verrijker was de klus weer snel geklaard. Kees Hoogakker bedankt voor de opslag van de tent tijdens de winter- en corona periode.

Klik hier voor meer foto’s van Muziektent opbouwen 2022

7 februari, Datum opbouwen muziektent. Zaterdag 19 februari gaan we de muziektent weer opbouwen. Kom je ook helpen? We verzamelen om 12.30 op het Dorpsplein.

17 januari, We gaan weer repeteren. Tijdens de corona persconferentie van vrijdag 14 januari werd het al genoemd. De amateurkunst mag weer gaan repeteren. Inmiddels hebben we van de muziekbond bevestiging gekregen en tevens het nieuwe protocol ontvangen. De start van de repetitie is op 27 januari. Wil je ook muziek gaan maken of eens bij onze repetities aanwezig zijn? Neem dan eerst even contact op met één van onze bestuursleden. Dit heeft alles te maken met de corona maatregelen en de beperkte toegang tot de repetitie ruimte.


2021

18 december, Geen repetities meer. De lockdown vanwege de Corona besmettingen gaat langer duren dan gehoopt. Dat heeft tot gevolg dat we dit jaar niet meer bij elkaar komen om te repeteren. Het bestuur wenst iedereen ondanks de beperkingen toch fijne feestdagen en een gezond nieuw jaar.

3 december, Oliebollenactie gaat niet door. Gelet op de risico’s en beperkingen die de Corona met zich meebrengt hebben we besloten ook dit jaar de oliebollenactie van 30 december NIET door te laten gaan. We hopen iedereen in gezondheid in 2022 weer van onze heerlijke oliebollen te kunnen voorzien.

16 november, 3 weken lockdown. De repetities van KnA liggen de komende 3 weken wegens de corona maatregelen plat. De eerstvolgende repetitie is 9 december.

8 november, RaboClubSupport. De uitslag van de RaboClubSupport actie is bekend. Dit jaar krijgen we ruim 660,- euro van de Rabobank overgemaakt. Weer een geweldig bedrag. Iedereen bedankt die op ons heeft gestemd. We gaan er weer mooie dingen mee doen.

2 november, Aanscherping Corona regels. Door de oplopende besmettingen worden de landelijke regels voor de bestrijding van de Corona pandemie weer strenger. Voor verenigingen gaat dat vanaf zaterdag 6 november ook gevolgen hebben. Voor alle activiteiten die we als vereniging organiseren zal er controle gaan plaatsvinden op de Coronapas. Dus let op en zorg dat je de pas kunt tonen.

17 oktober, Afscheid. Voorafgaand aan het feestje is officieel afscheid genomen van onze dirigent Christiaan Koppers. 18 jaar is hij betrokken geweest bij onze vereniging. Alle leden wensen hem een leuke tijd toe bij de combi Harmonie Soelen/Amicitia Lienden. Als aandenken is er door Thomas van Beek uit Dodewaard (www.fotovanbeek.nl) een poster gemaakt die ingelijst aan Christiaan is uitgereikt. Christiaan nogmaals dank voor de prettige samenwerking.

17 oktober, Feestje. Het kon, het mocht en we hadden er zin in. Even buiten de repetities om gezellig een avondje bij elkaar zitten om te kletsen. Onder het genot van een drankje en de lekkere snacks vanuit de snackmobiel van Roodbeen (www.snackmobiel-roodbeen.nl). De familie Hoogakker was weer zo gastvrij om voor de locatie te zorgen.

Foto’s van feestje plus afscheid Christiaan 2021

11 oktober, Nieuwe dirigent. Yes! We hebben een nieuwe dirigent. Ik mag iedereen voorstellen aan Bryan Verel, 26 jaar en afkomstig uit ‘s-Hertogenbosch. We zijn zeer blij met zijn komst en wij hopen op een vruchtbare samenwerking. Komende donderdag 15 oktober staat Bryan al voor de groep.

10 oktober, Waaljutters op pad. Wat een dag! Afgelopen zaterdag, 9 oktober, zijn de Waaljutters van KnA weer op pad gegaan om zwerfvuil op te ruimen. Met een heerlijk zonnetje en weinig wind was het een hele mooie dag om in de natuur door te brengen. Het gras was wel nat, dus hier en daar wat natte voeten, maar dat mocht de pret niet drukken. Uiteindelijk toch weer een flinke lading kunnen afvoeren naar de afvalcontainer. Het had dus ook dit keer weer nut om te doen. En na afloop natuurlijk heerlijk samen genoten van de soep met broodjes. Iedereen die meegeholpen heeft weer hartelijk bedankt.

Klik hier voor meer van foto’s van Waaljutten 9 oktober 20201

2 september, Start repetities. De zomer zit er op en de repetities gaan weer beginnen. WELKOM allemaal!!

31 augustus, Waaljutten op 9 oktober. De datum waarop we gaan Waaljutten is bekend. Het gaat zaterdag 9 oktober plaatsvinden. Verdere informatie over starttijd, locatie en route volgt nog.

1 augustus, GEZOCHT dirigent. Door het aangekondigde vertrek van onze dirigent zijn we op zoek naar een nieuwe dirigent. Zie hieronder de vacature tekst. Heb je interesse? Neem dan contact met ons op.

Vacature Muziekvereniging Kunst na Arbeid uit Dodewaard zoekt Dirigent_2021

15 juli, Zomerstop. Door de hoog oplopende aantal corona besmettingen hebben we besloten per direct de repetities te stoppen. De zomerstop gaat dus 2 weekjes eerder dan gepland in.

2 juli, Zomerstop. Hoewel we pas een paar weken aan het repeteren zijn lassen we zoals gewoonlijk ook nu weer een zomerstop in. De laatste repetitie staat gepand voor 22 juli. Op 2 september starten we weer.

1 juli, Algemene ledenvergadering. Tijdens de algemene ledenvergadering hebben we afscheid genomen van Henk Hendriksen als voorzitter van de vereniging. Henk blijft bestuurslid maar gaat nu verder als algemeen bestuurslid. De taak van voorzitter is overgenomen door Marco van Ingen.

4 juni, We gaan weer beginnen! De kogel is door de kerk. Gisteravond heeft het bestuur besloten dat het ook in onze situatie weer veilig is om samen te repeteren. We starten donderdag 10 juni. Na 15 maanden zal het best wel weer even wennen zijn,  dus we beginnen rustig aan. Via de mail krijgen de leden de laatste informatie.

29 mei, Hendrik (Henk) Roodbeen. Vanochtend kregen we het trieste bericht dat ons ere lid Henk Roodbeen op 27 mei is overleden. Henk is 90 jaar oud geworden. Decennia lang heeft hij met zijn bugel de toon gezet en zijn liefde voor de blaasmuziek laten horen. Er is gelegenheid tot condoleren op dinsdag 1 juni van 19.00 tot 20.00 in de aula op de begraafplaats in Dodewaard.

29 mei, Gefeliciteerd Emma en Niels. Deze zaterdag hebben Emma en Niels het laatste deel van hun A-diploma klein slagwerk behaald. Gefeliciteerd!!!

28 mei, Repeteren mag weer. Nu de corona besmettingen dalen en het aantal mensen met een vaccinatie stijgt, gaan de deuren weer open. Ook muziekverenigingen mogen weer gaan repeteren. Dus goed nieuws. Maar wil iedereen ook weer beginnen? Op korte termijn neemt het bestuur een besluit of en wanneer de repetities van KnA weer gaan beginnen. Hou de berichtgeving dus goed in de gaten.

22 mei, Start mobiele collecte Bernhard Cultuurfonds. Door de corona maatregelen heeft KnA het afgelopen jaar veel van haar activiteiten niet door kunnen laten gaan. Ook dit jaar is al veel niet doorgegaan. Door het afgelasten van al die activiteiten zijn er ook veel inkomsten weggevallen. Daarom heeft KnA zich dit keer aangemeld om deel te nemen aan de mobiele collecte van het Bernhard Cultuurfonds. Hou in de collecteweek van 28 mei t/m 5 juni de berichten via Whats-app en Facebook in de gaten hoe je kunt doneren. De opbrengst gaat volledig naar ons als vereniging.

22 mei, Niels en Emma gaan op voor A-diploma. Tijdens de lockdown zijn de lessen voor onze slagwerkers gewoon doorgegaan. Daardoor zijn ze nu zo ver dat ze zaterdag 29 mei examen gaan afleggen voor module 3. Als dat goed verloopt hebben ze beide het volledige A-diploma op zak. Veel succes Niels en Emma!!!

27 maart, Waaljutten. Regen, hagel, harde wind en zon. Tijdens deze waaljuttersdag hebben we het allemaal gehad. Maar dat mocht de pret niet drukken. Met een groot gedeelte van ons vaste groepje hebben we de klus weer geklaard. Als leuke verrassing was onze dirigent Christaan Koppers ook gekomen om mee te helpen. Helaas konden we door de corona maatregelen niet afsluiten met soep en broodjes worst. Misschien in oktober weer?

Klik hier voor meer foto’s van Waaljutten 27 maart 2021

8 maart, Waaljutten gaat door. Het was nog even spannend of gemeente Neder-Betuwe toestemming zou geven en of we weer mee mochten doen. Inmiddels is op beide vragen een positieve reactie ontvangen. Het Waaljutten gaat door. Dit keer op zaterdag 27 maart. En ja Kunst na Arbeid is weer van de partij. Heb je zin om mee te doen? Laat het ons dan even weten via kunst.na.arbeid@gmail.com.

Verzamelen op 27 maart om 09.15-09.30 uur in de uiterwaarden van IJzendoorn. Neem de afrit na Dekker Groep / Waalbandijk 1 IJzendoorn, de uiterwaarden in.

Klik hier voor foto’s van het Waaljutten in 2020


2020

28 november, Afbreken muziektent. Zo staat hij er nog, en even later is hij verdwenen. De muziektent is weer veilig afgebroken en opgeborgen. Zoals altijd in goede samenwerking met het Dodewaards Mannenkoor.

Klik hier voor meer foto’s van het afbreken van de muziektent

19 november, persbericht GEEN oliebollen. Vandaag via Facebook en een bericht op het gemeentenieuws bekend gemaakt dat we dit jaar geen oliebollen gaan bakken.

10 november, RaboClubsupport. De uitslag is bekend en het bedrag dat we dit jaar van Rabobank West Betuwe mogen ontvangen is 632, 70 euro. Ook nu weer een geweldig resultaat. Iedereen die op ons heeft gestemd wordt heel erg bedankt !!

31 oktober, Niels en Emma zijn goed bezig. Ondanks dat allerlei activiteiten niet door kunnen gaan, hebben Niels en Emma nog steeds les van onze slagwerkinstructeur Hans Verhoeks. Vandaag hebben Niels en Emma het 2e deelexamen voor het A diploma met goed resultaat afgerond. Goed bezig! Gefeliciteerd met jullie prestatie.

31 oktober, Dit jaar GEEN oliebollen. Na veel wikken en wegen heeft het bestuur besloten om dit jaar GEEN oliebollen te gaan bakken. Natuurlijk hopen we de traditie volgend jaar weer voort te zetten.

10 oktober, Waaljutters actief. Veel activiteiten zijn er wegens de corona niet mogelijk. Maar het Waaljutten paste gelukkig wel binnen de corona regels! Dit keer de uiterwaarden schoon gemaakt in IJzendoorn. Tussen de overnachtingshaven en de brug van Echteld. Ondanks de slechte weersverwachtingen hebben we bijna de hele ochtend droog kunnen jutten. Ook dit keer met een leuke groep vrijwilligers (18 personen).

Klik hier voor meer van foto’s van Waaljutten 10 oktober 2020

30 september, Uitstel start repetitie. Wat kan een paar dagen toch een groot verschil maken. Door de hard oplopende aantallen besmettingen heeft de regering allerlei extra maatregelen genomen. Het belangrijkste signaal daarbij is toch wel om je sociale bubbel kleiner te maken. Dit is om het risico van overdracht te verkleinen. Mede door dit besluit hebben we als bestuur besloten om NIET op 1 oktober te starten met de repetities. Hoewel alle voorbereidingen zijn genomen vinden we het niet verstandig om in een groep samen te komen.

27 september, We gaan weer beginnen. Donderdag 1 oktober gaan we weer repeteren. Het beschikbaar komen van de ruimte waar tot voor kort de bibliotheek was gevestigd maakt dit mogelijk. Zolang iedereen de regels rondom de corona respecteert en nakomt kunnen we veilig muziek maken. Alle leden hebben een e-mail ontvangen met daarin de verdere tekst en uitleg.

9 september, Inschrijving Rabobank Clubsupport. Net zoals voorgaande jaren deelt de Rabobank ook dit jaar een deel van haar winst met verenigingen en stichtingen. Dit keer heet het niet meer Aandeel in de Betuwe, maar Rabobank Clubsupport. Het idee blijft hetzelfde. Hoe meer stemmen de vereniging krijgt, des te hoger de bijdrage. Stemmen kan vanaf 1 oktober. Je moet wel een rekening hebben bij Rabobank West-Betuwe en ook lid zijn van de bank om te kunnen stemmen. Heb je wel een bankrekening maar ben je nog geen lid? Regel dat zo snel mogelijk. Dat kan allemaal via je betaalapp of via de website.

2 september, Certificaat voor Emma en Niels. Op 13 juli hebben we het al kunnen melden dat Emma en Niels geslaagd zijn voor module 1 van diploma A, slagwerk kleine trom. Het was de bedoeling om de certificaten tijdens een repetitieavond van het hele orkest uit te reiken. Maar omdat de herstart van de repetities steeds verder werd opgeschoven heeft docent Hans Verhoeks het certificaat tijdens de les uitgereikt aan Emma en Niels. Gefeliciteerd toppers!

24 augustus, Waaljutten. Vanuit de organisatie van het Waaljutters project hebben we bericht ontvangen dat de opruimactie op zaterdag 10 oktober gaat plaatsvinden. Wil je meedoen? Meld je dan even bij een van onze bestuursleden of stuur een mail naar kunst.na.arbeid@gmail.com. Nadere info volgt.

24 augustus, Herstart naar 1 oktober. Gelet op alle eisen en de veiligheid voor alle leden heeft het bestuur besloten om de herstart van de repetities uit te stellen naar 1 oktober. Wij verwachten dan over een repetitieruimte te kunnen beschikken waarbij aan alle voorschriften kan worden voldaan.

16 juli, Afsluiting. De zomerstop was door de corona al wat eerder begonnen, maar nu hebben we dan officieel onze geplande zomerstop. In de afgelopen jaren werd het seizoen afgesloten met een zomerconcert. Door de corona is het daar dit jaar helaas niet van gekomen. De afsluitende borrel hebben we wel door laten gaan. Dit keer bij de familie Bovendorp in de tuin (op gepaste afstand van elkaar). Het was fijn om iedereen weer even in gezondheid te zien en te spreken. Iedereen een fijne vakantie gewenst en tot ziens na de vakantie. Hou de mail in de gaten voor de nieuwe startdatum en het laatste nieuws over de corona maatregelen.

13 juli, Geslaagd. Via Hans Verhoeks (docent slagwerk) zojuist het bericht ontvangen dat Emma en Niels beide zijn geslaagd voor hun examen. Gefeliciteerd toppers.

11 juli, Emma en Niels op examen. Vandaag zaterdag 11 juli hebben Emma en Niels hun eerste examen afgelegd voor diploma A van slagwerk. Nu afwachten wat het resultaat gaat worden.

16 juni, Foeke Reen. Vanochtend kregen we het trieste bericht dat ons ere lid Foeke Reen in de nacht van 15 op 16 juni in zijn slaap is overleden. Hij is 86 jaar oud geworden. Maandag 22 juni 2020 bewijst KnA hem de laatste eer door een erehaag te vormen. Dit zal ca 13.00 uur plaatsvinden op het parkeerterrein van de begraafplaats in Dodewaard of als er veel belangstelling is langs de Kalkestraat. Wij vragen iedereen die hierbij aanwezig is om voldoende afstand te bewaren en zich aan de Corona voorschriften te houden.

12 juni, Corona-5 Zomerstop. Volgens de deskundigen en op basis van de regels die de muziekbond heeft opgesteld zouden we weer kunnen gaan repeteren. Helaas is onze accommodatie niet geschikt om aan de strenge eisen te kunnen voldoen. Ook zijn de zorgen voor onze leden en familieleden die onder de risicogroep vallen nog niet weg te nemen. Daarom heeft KnA besloten om NIET te starten met de repetities. Vanaf nu gaat daarom de zomerstop in die tot eind augustus door gaat. Hou de mail en de website in de gaten voor de nieuwste ontwikkelingen. Namens het bestuur wensen wij iedereen een fijne en veilige zomer.

1 mei, Corona-4 Stressballen. Voor alle leden die zich gejaagd en gestrest voelen in deze rare Corona-tijd heeft KnA een setje stressballen geregeld. Zodat als het weer mag iedereen weer gezond en ontspannen muziek kan gaan maken. Veel plezier!

25 april, Corona-3 Bloemetje. Namens het bestuur hebben vandaag onze leden van 60 jaar en ouder een bloemetje gekregen. Met de tekst: Hou vol en blijf gezond! Dat geldt natuurlijk voor ons allemaal. De jeugd van 60 jaar en jonger mag ook nog iets verwachten. Wat? en Wanneer?…

21 april, Corona-2. We hebben het allemaal gehoord. Voorlopig blijft alles op slot tot in ieder geval 20 mei. Tot die tijd zijn er dus geen repetities. Alle evenementen gaan tot 1 september ook niet door. De herdenking op 4 mei en de intocht bij de SJOC zijn dus ook van de agenda geschrapt.

31 maart, Corona. Het besluit om alle sociale contacten te beperken is verlengt tot minimaal 28 april. Tot die tijd zal ik dus in ieder geval geen repetitie zijn. Dit heeft ook tot gevolg dat we de selectie van onze nieuwe dirigent nog niet kunnen afronden.

23 maart, Activiteiten geannuleerd. Zoals bij zovele verenigingen zijn er ook een aantal activiteiten uit onze agenda geschrapt. Waaljutten op 4 april, Draaiavond op 4 april, Koningsdag op 27 april en de bogentocht op 5 mei gaan in ieder geval niet door. Hoe de dodenherdenking op 4 mei gaat plaatsvinden is nog niet bekend gemaakt. Zodra die info er is maken we er o.a. hier melding van.

14 maart, Opbouwen muziektent. Nadat het tentzeil was schoongemaakt hebben de vrijwilligers van het Dodewaards Mannenkoor en Kunst na Arbeid de muziektent weer opgebouwd. Hij staat er weer strak bij mannen!

Klik hier voor meer foto’s van het opbouwen van de muziektent

14 maart, NL Doet actie. Samen met het Dodewaards Mannenkoor heeft Kunst na Arbeid haar geplande NL Doet actie toch uit kunnen voeren. Nadat iedereen gecontroleerd was op fitheid hebben we het tentzeil uitgerold en schoongemaakt. Met de hogedrukspuit, schoonmaakazijn en veel bezem werk is het zeil weer mooi schoon geworden.

Klik hier voor meer foto’s van schoonmaakactie NL Doet

13 maart, Corona virus. Vanuit alle hoeken komen er goed bedoelde en ook dwingende adviezen om activiteiten voorlopig of helemaal te cancelen. KnA volgt de belangrijkste richtlijn op. Dat wil zeggen dat je zelf als eerste aan zet bent. Heb je klachten? Loop je met verkoudheidsverschijnselen of is er iemand in jou persoonlijke omgeving met die klachten? Kom dan niet naar onze activiteiten (o.a. repetitie). Activiteiten met meer dan 100 personen hebben wij niet. Voorlopig is er daarom geen dwingende reden om alle activiteiten vanuit de vereniging stop te zetten. Mocht het toch nodig zijn om in te grijpen krijgt iedereen bericht. De eerstvolgende activiteit: schoonmaken en opbouwen muziektent (op 14 maart) gaat daarom nog gewoon door.

2019

30 december, Oliebollen. Deel drie, het sluitstuk van de actiemaand december en het jaar. Het bakken en verkopen van onze oliebollen. Ook dit jaar weer een groot succes. Dankzij de hulp van leden, familie, vrienden en vrijwilligers hebben we het weer voor elkaar gekregen. Dit keer zijn er ongeveer 12.500 bollen gebakken. Namens het bestuur danken wij iedereen die heeft meegeholpen om dit voor elkaar te krijgen.

Klik hier voor meer foto’s van de oliebollenactie 2019

21 december, Kerst draaiavond 2019. Deel twee van de actiemaand december zit er ook al weer op. Na het kerstconcert was nu de draaiavond aan de beurt. Met een volle zaal spelers en stapels mooie prijzen is de avond weer goed verlopen. De lootjes werden snel verkocht en iedereen heeft wel een prijsje gewonnen. De tassen met noten verwisselde nog wel eens van eigenaar, maar verder was het weer een geslaagde avond. Nu alle aandacht voor deel drie van deze actiemaand: de oliebollen!

Klik hier voor meer foto’s van de Kerst draaiavond 2019

12 december, Kerstconcert 2019. Wat is het toch mooi om ieder jaar weer die bekende kerstliederen te spelen. Stille Nacht, Winter Wonderland, Do they know it’s Christmas, Happy New Year en nog veel en veel meer. Ook nu was Kunst na Arbeid te gast in het Huis van Dodewaard. Dit jaar speelde onze jeugd voor het eerst alle stukken mee en dat ging prima!

Klik hier voor meer foto’s van het Kerstconcert 2019

7 december, Spandoeken oliebollenverkoop. Sinterklaas is weer vertrokken. Dat betekent voor Kunst na Arbeid dat er weer een drukke tijd aan komt. Op 12 december ons kerstconcert in het Huis van Dodewaard. Daarna op zaterdag 21 december de kerst-draaiavond met weer schitterende prijzen. En dan als klap op de vuurpijl natuurlijk de oliebollenverkoop op 30 december. De spandoeken hangen weer. De bestellingen kunnen vanaf nu doorgegeven worden.

1 december, Vacature dirigent. Na jarenlange trouwe dienst als dirigent van ons orkest heeft Christiaan Koppers aangegeven te willen stoppen als dirigent van Kunst na Arbeid. Hij zal de komende maanden nog actief zijn voor KnA. Maar na de zomerstop zullen we een andere dirigent moeten hebben. Daarom starten we nu met het zoeken naar een nieuwe dirigent. Via onderstaande link kun je de vacature-tekst lezen en zien wat we van een nieuwe dirigent verwachten. Heb je interesse? Stuur dan een mailtje naar kunst.na.arbeid@gmail.com.

Vacature Muziekvereniging Kunst na Arbeid uit Dodewaard zoekt Dirigent_def

20 november, Cheque statiegeldactie COOP. In het derde kwartaal van dit jaar heeft Kunst na Arbeid mee mogen doen met de statiegeldactie van supermarkt COOP Dodewaard. Drie maanden lang zijn er statiegeldbonnetjes gedoneerd voor onze club. En nu is door eigenaar Leo van Dommelen het totaalbedrag bekend gemaakt. Dit gebeurde door middel van het uitreiken van een mooie cheque t.w.v. 838,50 euro. Een geweldig bedrag. Namens KnA bedank ik iedereen die gedoneerd heeft!

16 november, Afbreken muziektent. Het was zaterdag 16 november fris, maar gelukkig wel droog, bij het afbreken van de muziektent. Ieder jaar is te merken dat de ervaring toeneemt. Daardoor gaat het als een geoliede machine. Ook nu weer. De tent ligt weer veilig opgeborgen zodat we er volgend jaar opnieuw gebruik van kunnen maken. Iedereen bedankt voor het helpen. Het was weer een perfecte samenwerking tussen het Dodewaards Mannenkoor en KnA.

Klik hier voor meer foto’s van het afbreken van de muziektent 2019

9 november, Najaarsconcert met BINGO. In een goed gevulde grote zaal van ‘Ons Dorpshuis’ heeft Kunst na Arbeid haar muzikale kunsten weer laten horen. Er werd o.a. muziek gespeeld van TOTO , Michael Jackson en ABBA. De jeugd was weer goed vertegenwoordigd en heeft ook hier en daar een solo gespeeld. Na afloop was er tijd om voor de gezelligheid ook nog een potje BINGO te spelen.

Klik hier voor meer foto’s van het Najaarsconcert 2019

7 november, nieuwe vlaggen. Tijdens de generale repetitie voor het najaarsconcert heeft het bestuur van Kunst na Arbeid twee nieuwe vlaggen onthuld. Beide vlaggen zijn ontworpen door Jo Bovendorp. De tekst ‘Met muziek (be)leef je meer!’ is bedacht door Yvonne van der Laan. Deze vlaggen zullen in de toekomst bij de activiteiten van Kunst na Arbeid gebruikt gaan worden.

22 oktober, Bijdrage Cultuurfonds ontvangen. Afgelopen zomer heeft Kunst na Arbeid de twee gehuurde alt-saxen definitief aangeschaft. Dit hebben we kunnen doen doordat we de toezegging hadden van het Bernhard Cultuurfonds dat zij 25% van de aanschaf prijs zouden vergoeden. Die bijdrage hebben we 22 oktober mogen ontvangen.

28 september, Waaljutten. Met een groep van 20 vrijwilligers heeft Kunst na Arbeid het klusje weer geklaard. De uiterwaarden van de Waal tussen de scheepswerf en het voetveer naar Druten is weer helemaal schoon. Het weer zat mee en de hoeveelheid zwerfvuil viel ook niet tegen. Iedereen weer tevreden. Complimenten voor de kok. De soep was heerlijk! Iedereen weer bedankt voor het helpen.

Klik hier voor meer foto’s van het Waaljutten van 28 sept 2019

21 september, Muzikale monumenten. Vandaag heeft Kunst na Arbeid een buitenconcert gegeven in de tuin van het oude postkantoor in Dodewaard. Dit concert is onderdeel van de Muzikale monumenten reeks. De hele maand september zijn er in de regio allerlei optredens en voorstellingen waarbij ook aandacht is voor de locatie. In ons geval het oude postkantoor. Vanwege de wind was het soms wat lastig om te spelen, maar gelukkig hadden we het zonnetje er wel bij. Familie Van Dissel bedankt voor de gastvrijheid!

Klik hier voor meer foto’s van het Muzikale monumenten concert

6 september, Nieuwe sponsor. ACSI uit Zetten is vanaf nu ook een sponsor van Kunst na Arbeid. ACSI is dé campingspecialist van Europa. Al 54 jaar is er de vertrouwde, groene campinggids, die kampeerders van informatie voorziet. Een begrip onder kampeerliefhebbers én campingeigenaren. Wil je meer weten over de activiteiten van onze nieuwe sponsor? Kijk dan eens op www.acsi.eu

31 augustus, BBQ. De start van het nieuwe seizoen hebben we met een grote groep leden, familie en vrijwilligers gevierd met een heerlijke BBQ. Het vlees en de salades waren heerlijk en de drankjes gingen er ook goed in.

29 augustus, Dirigent stopt. Na de repetitie heeft Christiaan Koppers, onze dirigent, die al weer 16 jaar bij ons is, aangegeven dat dit het laatste jaar is. Jammer, maar een begrijpelijke keuze. Na zo’n lange tijd is het voor beide partijen goed om een keer iets nieuws te beginnen. Gelukkig blijft hij nog tot de zomer van volgend jaar.

4 juli 2019, Zomerconcert. Als afsluiting van het eerste deel van het jaar het zomerconcert op het Dorpsplein in Dodewaard. Dit keer ook een optreden van de Blazersbende klas 2018. Later op de avond was er nog een verrassend optreden van onze vrienden van het Dodewaards Mannenkoor. Al met al een geweldige avond muziek voor jong en oud. Na de zomerstop speelt KnA op zaterdag 21 september tijdens de Monumentendag, locatie: Pluimenburgsestraat 8 te Doewaard. Kijk voor meer informatie over onze optredens op onze activiteiten kalender.

Klik hier voor meer foto’s van het zomerconcert 4 juli 2019

3 juli 2019, Jaarafsluiting met Blazersbende. De Blazersbende klas 2018 heeft tijdens de jaarafsluiting op school laten horen wat ze allemaal al kunnen met hun instrument. Snel zal heel Dodewaard het weten, want ook tijdens het zomerconcert op het Dorpsplein gaat de klas van 2018 meespelen. Tot na de zomervakantie! Dan gaan de lessen weer door.

Klik hier voor meer foto’s van de Blazersbende klas 2018

2 juli 2019, Pensioen meester Frans Pronk. Na 43 jaar stopt hij er mee. Meester Frans Pronk gaat met pensioen. Omdat veel leden van onze vereniging met hem van doen hebben gehad (als leerling of ouder) hebben we even een muzikale groet gebracht. Dat hebben we gedaan samen met de kinderen van onze Blazersbende klas 2018. Frans bedankt voor je inzet voor de kinderen in Dodewaard en geniet samen met je gezin van je vrije tijd!

15 juni 2019, Intocht SJOC. Zoals altijd organiseert SJOC Herveld in de week na Pinksteren haar wandelvierdaagse. Net zoals voorgaande jaren heeft Kunst na Arbeid de wandelaars op vrijdag ingehaald. In de tuin van ‘de Hoge Hof’ is er vanaf 19.00 tot 21.00 uur gespeeld. Gelukkig was het droog, dat was voor zowel de wandelaars als de muzikanten ideaal om de week mooi af te sluiten.

9 juni 2019, COOP statiegeldactie. Maandag 3 juni heeft Kunst na Arbeid van COOP Nederland bericht gekregen dat we weer uitgekozen zijn voor de COOP statiegeldactie. In de maanden juli, augustus en september worden de ingeleverde statiegeldbonnen aan Kunst na Arbeid gedoneerd. De COOP verdubbeld het bedrag. Dus spaar die statiegeldflessen en lever ze na 1 juli in bij de COOP in Dodewaard. Niet vergeten om het bonnetje te doneren!

18 mei 2019, Concert met DMK. Het jaarlijkse concert van Dodewaards Mannenkoor in sporthal ‘de Eng’. Dit keer samen met Kunst na Arbeid. Natuurlijk zong het DMK haar eigen programma, maar ook een aantal stukken samen met KnA. Na afloop heel veel positieve reacties ontvangen. Al met al weer een gezellige avond met onze vrienden van het Dodewaards Mannenkoor.

14 mei 2019, Cheque Rabobank. Vanavond heeft Rabobank West-Betuwe de uitslag bekend gemaakt van de sponsoractie Aandeel in de Betuwe. Ook dit jaar is er veel op ons project gestemd. In totaal zijn er 54 stemmen op Kunst na Arbeid uitgebracht. Dat betekent dat we dit jaar een cheque t.w.v. 1.302,46 euro overhandigd hebben gekregen. In één woord: geweldig. Iedereen die op ons heeft gestemd: BEDANKT!

4 mei 2019, Waaljutten. Het weer was dit jaar wat wisselend. Zon, regen, wind en zelfs een paar hagelbuien. Maar dat heeft onze Waaljutters niet tegen gehouden om weer zwerfvuil te verzamelen langs de Waal. Iedereen bedankt die heeft meegeholpen!

27 april 2019, Koningsdag. Veilig in de grote tent op het Dorpsplein hebben we koningsdag gevierd. Zoals ieder jaar in de vorm van een aubade, samen met het Dodewaards Mannenkoor en Amicitia. Uit angst voor de regen was de publieke belangstelling wat minder als andere jaren. Kunst na Arbeid heeft Dodewaard weer laten horen wat we kunnen. Ons solo stuk BZN Forever was een groot succes.

19 april 2019, Nieuwe sponsor. Eind maart heeft Aqua-Excellent uit Dodewaard kenbaar gemaakt dat ze onze vereniging wilt steunen. Als je schoonmaakmiddelen zoekt voor je spa of zwembad, dan kun je terecht bij Aqua-Excellent. Kijk voor meer informatie op de website:

www.aqua-excellent.com

14 april 2019, Paas-draaiavond. Zaterdag 13 april 2019 de jaarlijkse paas-draaiavond van Kunst na Arbeid. Ook dit keer waren er weer mooie prijzen te winnen. En ook veel prijzen. Iedere ronde waren er minimaal 9 prijzen. Door de goede opkomst werden de lootjes snel verkocht. En iedereen heeft wel wat gewonnen. Iedereen die meegeholpen heeft of aanwezig was om lootjes te kopen, namens KnA BEDANKT!

7 april 2019, Jeugduitje naar Toverland. Zaterdag 6 april is de jeugd van Kunst na Arbeid naar Toverland geweest voor het jaarlijkse jeugduitje. “gaaf”, “cool”, “superleuk”, zomaar wat kreten van de kinderen die mee zijn geweest. Gelukkig zat het weer ook mee, dus een mooie dag.

23 maart 2019, Muziektent staat weer op zijn plek. De lente is aangebroken en daarmee is het tijd om de muziektent weer op te bouwen. Zoals ieder jaar hebben de vrijwilligers van het Dodewaards Mannenkoor en muziekvereniging Kunst na Arbeid het klusje weer geklaard.

22 maart 2019, Nieuwe sponsor. Verzekeraar Prima voor Elkaar uit Ochten heeft zich aan Kunst na Arbeid verbonden als sponsor. In ieder geval voor dit jaar en ook voor volgend jaar. Dus heb je een verzekering nodig? Informeer dan eens bij Prima voor Elkaar uit Ochten.

22 maart 2019, Rabobank leden mogen weer stemmen. Vanaf 1 tot en met 21 april kunnen de leden van Rabobank West-Betuwe hun stem weer uitbrengen op hun favoriete vereniging of project. Kunst na Arbeid doet ook weer mee. Dus breng je stem uit op Kunst na Arbeid. Iedere stem is geld waard!

20 maart 2019, Datum Waaljutten verzet. Wegens het hoge water heeft de gemeente de datum voor het Waaljutten verzet naar zaterdag 4 mei.

8 maart 2019, KnA gaat weer Waaljutten. Van de gemeente hebben we doorgekregen dat Kunst na Arbeid ook dit jaar weer mag meedoen met het Waaljutten. Dit keer zal de eerste dag plaatsvinden op zaterdag 30 maart. De tijd en de locatie waar we starten is nog niet bekend. Wie mee wil doen kan zich via de mail aanmelden (zie onze contactgegevens).

2 februari 2019, Ledenvergadering. Donderdag 31 januari werd de ledenvergadering van Kunst na Arbeid gehouden. Jong en oud was aanwezig. De agenda werd vlot afgewerkt. In het algemeen verslag werd een overzicht gegeven wat we allemaal hebben gedaan in 2018. Dat was best veel! Ook de financiële kant van de vereniging staat er goed voor. De vereniging bloeit. En dat is ook te merken aan de hoeveelheid jeugdige leden in het orkest. Dus we zijn met zijn allen goed bezig. Gelukkig wilde Ben en Corrine ook weer verder als bestuurslid. Onder het genot van een hapje (bedankt Joanne) en een drankje werd de vergadering om 21.30 uur gesloten.

20 januari 2019, Muzieklessen. Woensdag 16 januari zijn 11 kinderen begonnen met de muzieklessen. Deze kinderen hebben na de Blazersbende  2018 aangegeven verder te willen gaan met muziekles. Daar zijn wij als Kunst na Arbeid natuurlijk heel erg blij mee. Er zijn 2 kinderen die bugel spelen, 6 met een alt sax en 3 op slagwerk.


2018

30 december 2018, Oliebollen. Zaterdag 29 december was het weer zover. De vrijwilligers van Kunst na Arbeid bakken en verkopen de heerlijkste oliebollen. In de hele Betuwe is de kwaliteit van de oliebollen bekend. Daardoor zien we steeds meer mensen van buiten Dodewaard langskomen om onze bollen te proeven en te kopen. Inwoners van Tiel, Maurik, Lienden, Opheusden, Ochten, Kesteren, Zetten, Herveld, Andelst, Elst, Zevenaar smullen van onze bollen. Maar ook dit jaar in Oss, Balgoij en zelfs in CHINA!! Om dit mogelijk te maken is in de dagen daarvoor de werkplaats van Frank Hoogakker omgebouwd tot bakkerij, en werden de ingrediënten afgewogen en klaar gezet. Dit jaar hebben we tussen de 13 en 14 duizend bollen gebakken. Een knappe prestatie. KnA bedankt daarom al haar leden en vrijwilligers voor alle hulp. En in het bijzonder Kees en Christa Hoogakker.

Klik hier voor meer foto’s van de Oliebollenactie 2018

21 december 2018, Vervolglessen Blazersbende. De Blazersbende klas van 2018 heeft 13 december haar eindconcert gegeven. Inmiddels heeft de helft van de klas zich ook al aangemeld voor de vervolglessen. Dus dat is weer een mooi klasje van 10 kinderen. Meer informatie over de datum en tijd volgt nog.

16 december 2018, Kerst-draaiavond. Weer een gezellige avond bij Kunst na Arbeid. Dit keer tijdens de kerst-draaiavond. In de kleine zaal van ‘Ons Dorpshuis’ was het gezellig druk. Jong en oud was gekomen om leuke prijzen te winnen. Iedereen die heeft meegeholpen om er weer een leuke avond van te maken: BEDANKT!

Klik hier voor alle foto’s van de kerst-draaiavond 2018

15 december 2018, Kerstliedjes in De Engel. Kunst na Arbeid heeft na afloop van het Blazersbende eindconcert ook nog een bezoekje gebracht aan restaurant De Engel. Daar hebben zij nog drie kerstliedjes gespeeld tijdens de eindejaarsborrel van supermarkt Coop Dodewaard.

15 december 2018, Eindconcert Blazersbende 2018. Donderdag 13 december was het dan zover. De kinderen van groep 5 en 6 van  openbare basisschool de Bellefleur mochten laten horen hoe goed zij muziek kunnen maken. De Blazersbende klas van 2018 speelde een aantal stukjes en Kunst na Arbeid ook. En als afsluiting speelde de kinderen twee stukken samen met het orkest van Kunst na Arbeid. De zaal zat ook dit keer weer vol met trotse mama’s en papa’s en oma’s en opa’s. Na afloop werden de instrumenten weer ingeleverd. Maar wie door wilt gaan krijgt na de jaarwisseling het instrument weer terug.

Klik hier voor meer informatie over de vervolglessen

Klik hier voor meer foto’s van de Blazersbende

1 december 2018, Afbreken muziektent. Zaterdag 1 december hebben de leden van Kunst na Arbeid en het Dodewaards Mannenkoor de muziektent in Dodewaard afgebroken. Zoals ieder jaren helpen de twee verenigingen elkaar om de tent weer veilig voor de winter op te bergen. Ondanks het voorspelde slechte weer is de tent mooi droog richting berging gegaan. In het voorjaar zal de tent weer opgebouwd worden. Iedereen bedankt voor de inzet.

Klik hier voor meer foto’s van het afbreken van de muziektent

25 november 2018, Cheque van Coop. Vrijdag 23 november werd muziekvereniging Kunst na Arbeid door supermarkt Coop Dodewaard verrast met een cheque ter waarde van 999,60 euro. In de periode juli tot en met september 2018 konden de inwoners van Dodewaard hun statiegeld bonnetjes doneren voor Kunst na Arbeid. Dat is massaal gedaan. In totaal is er in drie maanden tijd bijna 500 euro gedoneerd. De Coop heeft dat bedrag verdubbeld. Leo en Trudi van Dommelen staan er versteld van hoeveel er is gedoneerd. “Kunst na Arbeid kan met trots zeggen dat ze gesteund wordt door de inwoners van Dodewaard”. Zo zie je dat kleine donaties samen een groot bedrag vormen. Iedereen die een statiegeldbonnetje heeft gedoneerd: “BEDANKT”.

18 november 2018, Najaarsconcert 2018. Zaterdag 17 november heeft KnA haar najaarsconcert gegeven. Dit jaar stond niet alleen de jeugd centraal, maar was ook muziekvereniging Excelsior uit Donkerbroek (Friesland) te gast. Samen werd de hele avond mooie muziek gespeeld. In de middag werd er nog even flink gerepeteerd op de gezamenlijke stukken. Daarna was er tijd voor ontspanning en een heerlijke maaltijd. Iedereen bedankt voor de inzet. Het was weer een geweldige dag.

Klik hier voor foto’s van het Najaarsconcert 2018

18 november 2018, Jubilarissen gehuldigd. Tijdens het najaarsconcert werden Bertha Peters van Ton en Marco van Ingen gehuldigd. Bertha ontving een speld en oorkonde voor ruim 50 jaar lidmaatschap van KnA. Marco voor ruim 12,5 jaar.

Klik hier voor de jubilarissen van 2018

31 oktober 2018, Muzieklessen blazersbende 2018 begonnen. Woensdag 24 oktober hebben de kinderen van groep 5 en 6 van openbare basisschool de Bellefleur, de instrumenten gekregen. Vanaf nu wordt iedere woensdag druk geoefend voor het eindconcert op 13 december. Allemaal succes met het oefenen!

Klik hier voor de eerste foto’s van de klas van 2018

15 oktober 2018, Jubileum voor Foeke. Zaterdag 13 oktober werd Foeke Reen gehuldigd voor zijn 25 jarig jubileum als muzikant bij het regionaal senioren orkest Luctor et Emergo uit Ingen. Foeke kreeg van zijn kleindochter een mooi beeldje van een baritonspeler uitgereikt. Namens iedereen van KnA: “Van harte gefeliciteerd”.

6 oktober 2018, Waaljutten. Inmiddels al weer voor de 8e keer hebben de leden en vrijwilligers van Kunst na Arbeid de uiterwaarden van de Waal schoon gemaakt. Ook dit keer hebben we weer schitterend weer gehad. Het is dan ook echt een genot om in de mooie natuur langs de Waal bij Dodewaard te zijn. In totaal hebben zo’n 30 mensen meegeholpen met het inzamelen van het zwerfvuil. Gelukkig was het dit jaar wat minder vuil dan de voorgaande jaren. Maar ook nu weer een flinke kar vol. Iedereen die heeft meegeholpen: BEDANKT. Verder ook Thomas van Beek van Foto van Beek (www.fotovanbeek.nl) bedankt voor de co-sponsoring.

Klik hier voor meer foto’s van het Waaljutten op 6 oktober 2018

16 september 2018, BBQ. Zoals ieder jaar organiseert Kunst na Arbeid een BBQ om alle leden, familie en vrijwilligers te bedanken voor hun inzet. Dit keer was de KnA BBQ op zaterdag 15 september. Vlees, salades en drank in overvloed dus dat zat weer helemaal goed. De jeugd kon zich goed vermaken met o.a. de luchtkussen die we van firma Pauw mochten lenen. Kees en Christa bedankt voor de gastvrijheid.

Klik hier voor meer foto’s van BBQ

31 augustus 2018, Serenade bij Familie Van Ingen. Ter gelegenheid van het 55 jaar trouwen van Pons en Rika van Ingen uit Dodewaard, heeft Kunst na Arbeid op 26 augustus een serenade gebracht. Daar moest iedereen dan wel voor naar Kerk-Avezaath omdat daar het feestje werd georganiseerd. Ter plekke kregen de meegereisde muzikanten steun van de reeds aanwezige leden van KnA.

18 juli 2018, Printer/scanner in de lucht. Maandag 16 juli is het dan eindelijk gelukt. Met wat technische hulp van een systeembeheerder (Dick bedankt!) is de printer_scanner dan zover dat hij volledig bruikbaar is voor o.a. het voorbereidende werk van de muziekcommissie. Theo nogmaals bedankt dat je deze machine hebt weten te regelen voor Kunst na Arbeid. Sinds november vorig jaar stond hij al klaar om gebruikt te worden, maar sinds maandag is hij nu dus echt volledig bruikbaar.

6 juli 2018, Geslaagd zomerconcert. Donderdag 5 juli speelde Kunst na Arbeid met al haar jeugdleden op het grasveldje in de Westerengstraat. Gelukkig werkte dit keer het weer mee. Het vele publiek heeft kunnen genieten van de leuke muziek. Tussen de geplande muziekstukken door was er ook nog tijd voor een cheque uitreiking van de Ondernemersvereniging Dodewaard (OVD). Kunst na Arbeid heeft van onze ondernemers een donatie ontvangen van 500 euro. Vooral de inzet voor onze jeugd en onze omgeving werd erg gewaardeerd door de OVD. Tevens was er aandacht voor Janine. Zij behaalde zaterdag 1 juli haar B-diploma slagwerk. Samen met haar instructeur Hans Verhoeks werd er ook nog een kleine slagwerk demonstratie gegeven. Al met al weer een leuke avond en een mooie afsluiting. Na de zomer gaan we weer verder. Prettige vakantie allemaal!!

Klik hier voor foto’s van het zomerconcert in de Westerengstraat

29 juni 2018, Statiegeldactie COOP is gestart. Kunst na Arbeid is de komende drie maanden het goede doel van Coop Dodewaard. De statiegeldbonnen die in deze periode worden gedoneerd,  worden door de Coop verdubbelt. Met deze actie steunt Coop Dodewaard onze vereniging financieel. En daar zijn we natuurlijk heel erg blij mee. Nu afwachten wat de opbrengst gaat worden. Help mee om er een mooi bedrag van te maken. Dus lever je statiegeldflessen in bij de Coop in Dodewaard en doneer je bonnetje.

16 juni 2018, Zomerconcert. Donderdagavond 14 juni gaf Kunst na Arbeid haar eerste zomerconcert. Zoals altijd op het Dorpsplein onder de muziektent. Dit keer bleef jammer genoeg het zonnetje weg. Hoogtepunt van de avond was het optreden van ons jeugdorkest, de Blazersbende van 2016.

13 juni 2018, Opening Coop. Woensdag 13 juni werd de vernieuwde Coop supermarkt in Dodewaard opnieuw geopend. Net iets voor 17.00 gingen de deuren van de nieuwe winkel open. Kunst na Arbeid zat voor de winkel en heeft van 17.00 tot 18.00 uur allerlei leuke muziek gespeeld.

Klik hier voor meer foto’s van de opening van de Coop

3 juni 2018, Dodewaard Klankdorp. Zaterdagavond 2 juni stond muzikaal Dodewaard weer in de schijnwerpers. Sporthal De Eng was omgebouwd tot een theater waar de Dodewaardse muzikanten en zangers een avondvullend programma op de mat legde. 6 verenigingen namen deel. Naast Kunst na Arbeid waren Amicitia, ’t Ken Net, de Waredo’s, het kerkkoor en het Dodewaards Mannenkoor van de partij. Een zeer geslaagde muzikale samenwerking!

1 juni 2018, Cheque van Rabobank. Donderdagavond 31 mei heeft Kunst na Arbeid een hele mooie cheque ontvangen twv € 1.457,-. Deze cheque is afkomstig van Rabobank West Betuwe en heeft te maken met de sponsoractie ‘Aandeel in de Betuwe’. Leden van de Rabobank hebben in april hun stem uitgebracht en dat is vertaald naar een financiële bijdrage per deelnemende vereniging. Namens Kunst na Arbeid bedanken wij iedereen die op ons project Kunst na Arbeid Supporter van Schoon!  heeft gestemd. Bedankt.

26 mei 2018, Intocht 4 daagse Herveld. Vrijdagavond 25 mei heeft Kunst na Arbeid de wandelaars ingehaald van de wandel4daagse in Herveld. Zoals ieder jaar heeft ons orkest in de tuin bij zorgcentrum de Hoge Hof gespeeld. Dit jaar werd de muziekkeuze ‘volledig’ bepaald door onze nieuwe concertmeester Thomas.

Klik hier voor meer foto’s van de intocht van 25 mei 2018

24 mei 2018, Blazersbende gaat door. Ook in het schooljaar 2018/2019 zal er weer samen met OBS de Bellefleur muzieklessen gegeven worden. De leerlingen van groepen 5 en 6 krijgen les van professionele muziekdocenten en gaan in die periode ook een instrument leren bespelen. Dankzij de toegekende subsidie van de gemeente kunnen we dit ook nu weer organiseren.

4 mei 2018, Dodenherdenking. Vrijdagavond 4 mei klokslag 20.00 uur was het stil in Dodewaard. Even stil staan bij de mensen die zijn overleden tijdens de oorlog. Zoals ieder jaar wordt deze plechtigheid begeleid met muziek. Dit jaar was het de beurt aan Kunst na Arbeid. De slagwerkers starten op de begraafplaats met een bezoek aan de graven van de Australische militairen. Daarna loopt de stoet naar het monument. Daar speelt het orkest al gepaste muziek. Iets voor achten wordt door Rik de Last Post gespeeld met aansluitend twee minuten stilte en het Wilhelmus. Dan is het tijd voor de verhalen, gedichten en kranslegging. Dit keer werd stilgestaan bij het leven van Gerrit Geurts. Onder de muzikale begeleiding van ons orkest nemen de aanwezigen afscheid d.m.v. een defile langs het monument. De hele herdenking is goed en eervol verlopen.

27 april 2018, Aubade Koningsdag. Samen met Amicitia Dodewaard, het Dodewaards Mannenkoor en Kunst na Arbeid de aubade verzorgt voor onze koning Willem Alexander. Ook dit jaar weer in de tent op het Dorpsplein. De tent was lekker vol en er werd goed meegezongen met de verschillende liederen. Ons solostuk was dit keer Jungle Book. Vele leuke reacties ontvangen op dit stuk.

21 april 2018, Muziektent Dorpsplein. Zaterdag 21 april hebben een aantal leden van Kunst na Arbeid en het Dodewaards Mannenkoor samen het tentzeil van de muziektent weer schoon gekregen. De afgelopen jaren was het er niet van gekomen om het zeil schoon te maken. Maar nu onder een stralende zon is het wel gelukt. Met een hogedrukspuit, een aantal bezems en een flinke dosis zeep werd dit klusje geklaard.

Klik hier voor meer foto’s van het schoonmaken en plaatsen van de muziektent

9 april 2018, Datum opbouw muziektent. Zaterdag 21 april gaat Kunst na Arbeid samen met het Dodewaards Mannenkoor de muziektent van het Dorpsplein in Dodewaard opbouwen. Om 10.00 uur eerst het tentzeil schoonmaken en dan om 13.00 opbouwen. Het schoonmaken doen we bij Kees Hoogakker, Kalkestraat 53 Dodewaard.

8 april 2018,  Waaljutters Kunst na Arbeid de uiterwaarden in. Zaterdag 7 april hebben de vrijwilligers van Kunst na Arbeid de uiterwaarde tussen de Beijer en de scheepswerf schoongemaakt van het zwerfvuil. Met 30 vrijwilligers is er flink gewerkt om alles op te ruimen. En met een grote berg afval als resultaat. Iedereen die mee heeft geholpen met het opruimen en of de organisatie en catering, BEDANKT. We kunnen oprecht zeggen: Kunst na Arbeid supporter van schoon.

Klik hier voor meer foto’s van onze Waaljutters op 7 april 2018

25 maart 2018, Geslaagde paas-draaiavond. Zaterdag 24 maart was het gezellig druk in de kleine zaal van ‘Ons Dorpshuis’. Voorzitter Henk Hendriksen draaide aan het rad van fortuin. De lootjes werden goed verkocht en heel veel mensen hebben mooie prijzen gewonnen. Iedereen die meegeholpen heeft met het klaarmaken van de zaal, het verkopen van de lootjes en de jongens achter de tap, bedankt voor jullie inzet. Zonder jullie was de avond niet zo geslaagd!!

20 maart 2018, KnA doet mee aan sponsorproject Rabobank. Net als de afgelopen drie jaar organiseert Rabobank West-Betuwe het sponsorproject Aandeel in de Betuwe. Vanaf 1 april kunnen leden van de Rabobank stemmen op de vereniging die ze willen steunen. Kunst na Arbeid doet ook weer mee. Dit keer met het project KnA supporter van Schoon, in de categorie Duurzaam.

13 maart 2018, Zoon voor Corrine en Marco. Tijdens de bestuursvergadering kregen we de mooie boodschap dat Corrine en Marco mama en papa waren geworden van een zoon Aart. Gefeliciteerd namens de hele vereniging.

25 februari 2018, Voorlopige datum Waaljutten bekend. Ook dit jaar gaat Kunst na Arbeid helpen bij het schoonmaken van de uiterwaarden langs de Waal. De voorlopige datum waarop dit gaat gebeuren is zaterdag 7 april 2018. Nadere informatie volgt nog. Voor info en foto’s klik hier

4 februari 2018, Jeugduitje. Zondagmiddag 4 februari 2018. Namens het bestuur zijn Henk en Corrine met onze jeugd (onder de twintig) naar Tiel geweest om te steengrillen en te bowlen. Leuk om onze jeugd met elkaar op te zien trekken (ook zonder instrument).

Klik hier voor meer foto’s van het jeugduitje 2018

23 januari 2018, Nieuwjaarsconcert op 27 januari 2018 gaat niet door. Afgelopen maandag heeft het bestuur besloten om het geplande nieuwjaarsconcert van 27 januari niet door te laten gaan. Tijdens de laatste repetities bleek dat we als orkest niet klaar waren om een mooi en kwalitatief goed concert neer te zetten. Daarom gaat het concert dus niet door. Maar niet getreurd. In 2018 staan nog heel wat optredens gepland