Blazersbende

Op deze pagina is informatie te vinden over de Blazersbende.

De Blazersbende 2022 is weer van start gegaan.

Wat is dat? de Blazersbende?

Op basisschool de Bellefleur krijgen de kinderen van groep 5,6 en 7 muziekles. Tijdens de normale lesuren wordt er tijd vrijgemaakt om de kinderen kennis te laten maken met muziek. Daarvoor komt een professionele muziekdocent naar de school om die lessen te geven. Eerst theorie en later ook nog praktijklessen met echte muziekinstrumenten. De praktijklessen worden ook weer door professionele muziekdocenten gegeven. Dit project wordt de Blazersbende genoemd. Muziekvereniging Kunst na Arbeid werkt hier aan mee door de lessen te betalen en de muziekinstrumenten te leveren. Na afloop van de praktijkles is er een gezamenlijk optreden met de muzikanten van Kunst na Arbeid. Het eindconcert is dit jaar op donderdagavond 7 juli in de voormalige bibliotheek van het Dorpshuis in Dodewaard.

Na afloop van het project op school kunnen de kinderen aangeven of zij door willen gaan met muziek maken. Muziekvereniging Kunst na Arbeid zal dit dan verder organiseren in samenwerking met de muziekdocent en de Bellefleur.

Wie geeft de lessen?

De muzieklessen worden gegeven door muziekdocenten van Zinder educatie in Tiel. De docenten zijn allemaal professioneel muziekdocent. Ook bij de voorgaande projecten waren zij de docenten die op de Bellefleur les hebben gegeven. Zij zijn dus bij iedereen op school bekend. Ook de vervolglessen wordt door één van deze muziekdocenten gegeven.

Foto’s van de klas van 2018

Klik hier voor de foto’s van de klas 2018

Blazersbende klas 2018 tijdens jaarafsluiting

Wie hebben in de voorgaande jaren al meegedaan met de Blazersbende?

Kijk maar eens naar de foto’s.

Klik hier voor foto’s van muziekles

Klik hier voor foto’s van het eerste optreden tijdens najaarsconcert 2016

Klik hier voor foto’s van optreden tijdens zomerconcert 2017

Wil je ook meedoen of heb je vragen?

Dat kan. Neem dan even contact met ons op via e-mail adres:

kunst.na.arbeid@gmail.com