Nieuws archief

 

 


2015

31 december 2015 Oliebollenactie weer zeer geslaagd. Woensdag 30 december zijn er weer 13.000 oliebollen gebakken en verkocht. Een lange tijd van voorbereiden en planning heeft uiteindelijk weer een goed resultaat opgeleverd. Alle vrijwilligers bedankt voor jullie grandioze inzet.

Oliebollen_2015_11

Klik hier voor meer foto’s van oliebollenactie 2015

31 december 2015 Leuke dag in de Winter Efteling. Maandag 28 december is onze jeugd naar de Winter Efteling geweest. Zonder sneeuw, maar wel met een mooi zonnetje. Genieten voor jong en oud.

Bezoek Efteling 2015

20 december 2015 Draaiavond weer zeer geslaagd. Zaterdag 19 december heeft KnA haar kerst draaiavond gehouden. Zoals op de foto te zien is was er weer veel te winnen.

Kerst draaiavond 2015

Gelukkig waren er weer veel deelnemers en heeft iedereen wel 1 of meer prijzen gewonnen. Iedereen die mee heeft gedaan: Bedankt!

18 december 2015 Mooi en druk bezocht kerstconcert. Donderdag 17 december was het druk in het Huis van Dodewaard. Kunst na Arbeid was aanwezig om een kerstconcert te geven. De “huiskamer” van het Huis van Dodewaard liep om 19.30 uur goed vol.  Moderne kerstmuziek werd afgewisseld met klassiekers zoals Stille Nacht. Al met al een gezellige avond.

20151217_201925

Klik hier voor de foto’s van het kerstconcert

11 december 2015 Drukke december maand voor KnA. De maand december is ook dit jaar weer een drukke maand voor KnA. Donderdag 17 december staat een kerstconcert gepland in het Huis van Dodewaard (de Steegakker). Aanvang 19.30 en de toegang is natuurlijk gratis.

Daarna wordt op zaterdag 19 december de kerstdraaiavond georganiseerd. Ook dit jaar weer in de grote zaal van ‘Ons Dorpshuis’. Vele leuke prijzen zoals planten, wijn, taarten en vleesprijzen. Aanvang staat gepland op 19.45 en er wordt doorgedraaid tot alle prijzen op zijn! Onder de aanwezigen van de draaiavond wordt ook nog een mooie vleesprijs verloot.

Maandag 28 december staat een bezoek aan de winter efteling gepland. Dit is vooral voor onze jeugdleden en een aantal oudere jongeren natuurlijk weer een leuke dag.

En als afsluiting van het jaar wordt op woensdag 30 december oliebollen gebakken en verkocht. De prijs is gelijk gebleven, 10 bollen voor een prijs van 5 euro. In de week van 14 – 19 december worden de bestelformulieren huis-aan-huis bezorgd. Afgelopen jaar hebben we alle bollen verkocht, en op = op. Bestel daarom je bollen. Dit kan ook via de mail, maar bellen kan natuurlijk ook:

0488-411258

kunst.na.arbeid@gmail.com

5 december 2015 Start oliebollenaktie. Sinterklaas is bijna het land weer uit. Dat betekend dat de laatste weken van het jaar zijn aangebroken. Een mooie en gezellige tijd met een kerstconcert, de draaiavond en natuurlijk de oliebollen van Kunst na Arbeid.

Het eerste spandoek hangt er weer. De website is aangepast zodat ook via deze weg de bestelling geplaatst kan worden. Daarnaast worden natuurlijk ook de bekende bestelformulieren weer huis aan huis bezorgd. Dit zal in de week voor het Kerstweekend plaatsvinden. Dus hou de brievenbus in de gaten. Mailen en bellen kan natuurlijk ook:

0488-411258 of mailadres kunst.na.arbeid@gmail.com

Oliebollen 2015

28 november 2015 Foeke Reen en Gerard Wouters benoemd tot erelid. Zaterdagmiddag 28 november werden de leden Foeke Reen en Gerard Wouters verrast. Nadat ze zonder nadere toelichting gevraagd was zich in volledig uniform naar het Dorpshuis te begeven, bleek daar een receptie voor hen te zijn georganiseerd. Dit allemaal ter gelegenheid van hun benoeming tot erelid van de muziekvereniging Kunst na Arbeid.

Voor een volle zaal met familie, vrienden, mede muzikanten en overige belangstellenden reikte voorzitter Henk Hendriksen aan beide heren de oorkonde uit. Daarna was er voldoende gelegenheid voor felicitaties. De heren werden ook nog toegesproken door burgemeester Veerhoek en Sinterklaas die ook nog even tijd had om langs te komen.

Ere leden_2015

Afwisselend hebben KnA  en het smartlappenkoor ‘de Waredo’s’ de heren toegespeeld en gezongen. Tijdens de receptie werden ook de namen van beide heren zichtbaar gemaakt op het grote KnA spandoek met de geschiedenis van de vereniging. Foeke en Gerard zijn daarmee opgenomen op de lijst van leden die ooit tot ere lid zijn benoemd. Met recht een hele eer!

Klik hier voor foto’s receptie Foeke en Gerard

14 november 2015 Muziektent afgebroken. Ieder najaar zorgt Kunst na Arbeid samen met het Dodewaardse Mannenkoor er voor dat de muziektent van het Dorpsplein in Dodewaard wordt afgebroken. Onder regie van Kees Hoogakker en met behulp van de kraanwagen van Sander de Vree was de klus weer snel geklaard. Vele handen maken ook hier licht werk. In het voorjaar zal de tent weer opgebouwd worden.

Afbreken muziektent najaar 2015
Afbreken muziektent najaar 2015

7 november 2015 Zeer geslaagd najaarsconcert.  Voor een volle zaal in ‘Ons Dopshuis’ werd een mooi optreden neer gezet. Van Vera Lynn tot Adele en Pharell Williams (Happy). Alle muziekstijlen waren te beluisteren van Jazz en Klassiek tot Popmuziek. Ook de jeugdleden Ingmar Wieman en Sandra van Ingen gaven een optreden. Ook dat klonk geweldig.

Klik hier voor foto’s najaarsconcert 2015

Tussen de optredens door werden twee jubilarissen gehuldigd. Henk Hendriksen voor 40 jaar lid en baas boven baas Foeke Reen voor maar liefst 60 jaar lid van Kunst na Arbeid. Daarbij werd ook nog even Lang zal hij leven gespeeld voor onze jarige dirigent Christiaan Koppers.

Jubilarissen 2015
Jubilarissen 2015

Klik hier voor foto’s van jubilarissen 2015

 

5 november 2015 Gemeenteraad Neder-Betuwe draait bezuiniging op Kunst en Cultuur gedeeltelijk terug. De gemeente had voorgesteld om in 2016 12.000 euro te bezuinigen op Kunst en Cultuur. Dankzij een tegenvoorstel van de partijen Gemeentebelangen en ChristenUnie is deze bezuiniging op Kunst en Cultuur voor 50% teruggedraaid.

3 oktober 2015 Veel plezier en goed resultaat bij tweede dag Waaljuttersproject 2015. Zaterdag 3 oktober hebben we het Waaljuttersproject 2015 afgerond. Het project bestond uit 2 dagen zwerfvuil verzamelen langs de Waal en de Waalbandijk. Tijdens de eerste dag op 28 maart 2015, was het weer slecht. Regen, harde wind en kou. Wel heel veel vuil opgehaald.

28 maart 2015
28 maart 2015

De tweede dag was zaterdag 3 oktober. Met een helder blauwe lucht en een lekker zonnetje zijn we weer aan de slag gegaan. Het eerste deel was bij de scheepswerf in Dodewaard. Daar lag behoorlijk veel vuil. Ook op de loswal bij de scheepswerf was veel zwerfvuil te vinden. Helaas neemt niet iedereen de moeite om na het vissen of recreëren het eigen afval mee te nemen.

Loswal 3 oktober 2015
Loswal 3 oktober 2015

Als laatste naar het derde deel van ons traject gegaan. Dat loopt van de oude steenfabriek tot aan het fietsveer naar Druten. Daar hebben we eerst wat gegeten.

Soep en broodjes
Soep en broodjes
Eerste lading afval
Eerste lading afval met onze Jutters

Ook op het laatste traject hebben we nog afval kunnen vinden. Uiteindelijk toch weer een kar vol!

20151003_18520151003_186

Al met al een zeer geslaagde dag en actie. Jutters bedankt voor jullie inzet en wie weet tot volgend jaar.

5 september 2015 Geslaagde BBQ avond. Gisteravond 4 september de jaarlijkse BBQ van KnA. Het was zoals altijd weer prima verzorgd en zeer gezellig. Ondanks het slechte weer heeft iedereen weer volop kunnen genieten van een hapje en een drankje. Familie Hoogakker bedankt voor jullie gastvrijheid.

KNA BBQ 2015

3 september 2015 Start muziekseizoen 2015/2016. Het is zover. De zomerstop is ten einde en dat is ook aan het weer te merken! KnA gaat zich voorbereiden op het najaarsconcert van zaterdag 7 november. Het thema van dat concert zal zijn: Muziek door de jaren heen. Wil je ook muziek maken, kom dan eens luisteren tijdens onze oefenavond of meld je aan via deze website (Over Kunst na Arbeid / Lidmaatschap).

24 augustus 2015 Datum 2e dag Waaljuttersproject is bekend. Het Waaljuttersproject bestaat uit 2 dagen zwerfvuil ophalen langs de oevers van de Waal en de dijk. KnA doet daar aan mee. De 1e dag heeft plaatsgevonden op zaterdag 28 maart (zie verder op pagina nieuws archief voor een  kort verslag en foto’s van die 1e dag).

De 2e dag vindt plaats op zaterdag 3 oktober. Nadere informatie volgt.

15 juli 2015 Uitreiking cheque door Rabobank West-Betuwe. Op het kantoor in Geldermalsen heeft Marco van Ingen namens KnA de cheque in ontvangst genomen. Alle verenigingen met een opbrengst van € 1.000,- of meer werden in het zonnetje gezet.

Cheque-uitreiking aan KnA, Foto Raphael Drent, Tiel.
Cheque-uitreiking aan KnA,
Foto Raphael Drent, Tiel.

3 juli 2015 Uitslag sponsorproject Rabobank West-Betuwe ‘Aandeel in de Betuwe’. De uitslag van het stemmen is bekend. De afgelopen maand juni konden leden van de Rabobank West-Betuwe hun stem uitbrengen op de deelnemende verenigingen. Onze vereniging heeft uiteindelijk 33 stemmen gekregen. Dat is op 4 na het hoogste aantal van de 106 deelnemende verenigingen. Aan dit aantal stemmen hangt een totaal sponsorbedrag van € 1.067,39. Stemmers en Rabobank West-Betuwe, hartelijk dank!!

7 juni 2015 Kort verslag van het Zomerconcert. Dankzij het mooie weer heeft het concert plaats kunnen vinden onder de muziektent op het Dorpsplein van Dodewaard. Voor dit concert was ook Harmonie Heijenoord uit Arnhem uitgenodigd.

Als eerste waren onze twee leerlingen aan de beurt. Ingmar en Sandra speelde op hun Bugel, twee stukken. Dat ging perfect. De vele aanwezige muzikanten, familie en vrienden gaven dan ook een groot applaus. Hier er daar werd er zelfs wat vanuit het publiek geroepen!!

Ingmar en Sandra
Ingmar en Sandra

Daarna was het podium voor Kunst na Arbeid. In totaal werden er 11 stukken gespeeld. Vervolgens nam Harmonie Heijenoord uit Arnhem haar plaats op het podium in.

Ter afsluiting speelden beide verenigingen nog twee stukken samen (The Final Countdown en Hollandse Hits).

KnA met Heijenoord
KnA met Heijenoord

Meer foto’s zie je door op de link Zomerconcert 2015 te klikken.

6 juni 2015 Zomerconcert. Aanvang 19.30 uur. Het concert zal onder de muziektent op het Dorpsplein te Dodewaard plaatsvinden. Dit jaar is Muziekvereniging Heijenoord uit Arnhem te gast. Deze harmonie zal een eigen programma spelen en een aantal nummers samen met Kunst na Arbeid.

1 juni 2015 start stemmen Sponsorproject Rabobank West-Betuwe ‘Aandeel in de Betuwe’. De hele maand juni kan er door leden van Rabobank West-Betuwe gestemd worden op projecten die door verenigingen zijn ingediend. KNA is 1 van de 107 verenigingen die zich hiervoor hebben aangemeld. Ons project is te vinden in categorie: Duurzaam/innovatief. Klik op de hieronder vermelde link om naar de site van de Rabobank te gaan en om je stem uit te brengen. Denk er aan: Iedere stem is geld waard!!

STEMMEN Rabobank ‘Aandeel in de Betuwe’

29 mei 2015 Intocht wandelaars S.J.O.C. avondvierdaagse in Herveld. Zoals ieder jaar is Kunst na Arbeid weer van de partij bij het binnenhalen van de wandelaars in Herveld. Ondanks het mindere weer heeft Kunst na Arbeid weer haar plekje op het gras bij verzorgingshuis De Hoge Hof ingenomen. Op de mooie klanken van onze fanfare leggen de wandelaars de laatste meters richting finish af.

12 mei 2015 Bedank mail ontvangen voor Waaljutters plus uitnodiging voor activiteiten (zie bijlage). Op 28 maart heeft Kunst na Arbeid meegedaan aan het Waaljuttersproject. Dat betekend dat wij die dag langs de oever van de Waal en langs de dijk zwerfvuil hebben ingezameld. Onder het kopje Foto’s Waaljutters is te zien wat we hebben gedaan. Voor meer informatie over het waaljuttersproject ga dan naar de website van de Waaljutters: Link van de Waaljutters

waaljuttersactiviteit 2015 website

7 mei 2015 Bevestiging deelname sponsorproject Rabobank ‘Aandeel in de Betuwe’. Kunst na Arbeid heeft een projectvoorstel ingediend bij Rabobank West-Betuwe. Daarmee willen wij in aanmerking komen voor sponsoring door de bank. Onze aanmelding is geaccepteerd. Dat betekend dat er vanaf 1 juni op ons voorstel gestemd kan worden. Hoe meer stemmen, hoe hoger het sponsor bedrag.